Asperges & Mongozo Buckwheat White Beer Recept
Bier&coOk
Van april tot juni is het weer aspergetijd en bij dit prachtige streekproduct van de Lage Landen past een goed fris en citrusachtige bier uit dezelfde regio, de Mongozo Buckwheat White Beer.
Witbier en Hollandse witte asperges
Wat heb je nodig?
> 1 suikerklontje
> 1 mespunt zout
> 1 klontje boter
> 16 verse asperges
> 125 g boerenachterham (bio)
> 1 gekookt ei, fijngehakt
> 1 el vers gehakte peterselie
Breek de achterkant van de asperge (niet snijden). Schil ze zorgvuldig met een dunschiller vanaf 2cm onder de kop tot onderaan. Leg de geschilde asperges in een grote kookpan met ruim koud water.
Laat het water aan de kook komen en kook de asperges 8 minuten. Zet het vuur uit, doe de deksel op de pan en laat de asperges circa 10 minuten in het kookvocht nagaren. Controleer of de asperges soepel zijn, maar nog wel beet hebben. Verdeel de hete asperges op een voorverwarmde schaal, leg er dwars overheen een ‘band’ van peterselie, gehakt ei en gesneden ham.