Asperges & Mongozo Buckwheat White Beer Recept

Bier&coOk

Van april tot juni is het weer aspergetijd en bij dit prachtige streekproduct van de Lage Landen past een goed fris en citrusachtige bier uit dezelfde regio, de Mongozo Buckwheat White Beer

Witbier en Hollandse witte asperges

Wat heb je nodig?
> 1 suikerklontje
> 1 mespunt zout
> 1 klontje boter
> 16 verse asperges
> 125 g  boerenachterham (bio)
> 1 gekookt ei, fijngehakt
> 1 el vers gehakte peterselie

Breek de achterkant van de asperge (niet snijden). Schil ze zorgvuldig met een dunschiller vanaf 2cm onder de kop tot onderaan. Leg de geschilde asperges in een grote kookpan  met ruim koud water.

Leg de schillen en de kontjes erbovenop – ze geven smaak af en drukken de asperges onder water. Voeg zout en suiker toe.
Laat het water aan de kook komen en kook de asperges 8 minuten. Zet het vuur uit, doe de deksel op de pan en laat de asperges circa 10 minuten in het kookvocht nagaren. Controleer of de asperges soepel zijn, maar nog wel beet hebben. Verdeel de hete asperges op een voorverwarmde schaal, leg er dwars overheen een ‘band’ van peterselie, gehakt ei en gesneden ham.
Eet smakelijk!
PS; Tip! Ook erg lekker op een knapperige ciabatta met eiersalade, beenham, peterselie en veldsla.