Anchor

Brewing Company

De rijke historie van de Anchor brouwerij gaat terug tot de tijden van de Gold Rush. Rond die tijd arriveert de Duitse brouwer Gottlieb Brekle bruisend van energie met zijn vrouw en zoontje in San Francisco. Nadat hij het Amerikaans staatburgerschap in 1854 heeft verkregen, koopt hij een kleine lokale brouwerij in San Francisco en begint direct te brouwen. Dit is het begin van de Anchor Brewery Company.

“Anchor Brewery, a San Francisco brewing tradition”

Microbrewery of craft brewery?

In de loop der jaren overleeft de brouwerij aardbevingen, uitslaande branden en de drooglegging en wisselt een aantal keren van eigenaar en locatie. Anchor is zijn tijd ver vooruit en produceert naast het wereldberoemde Anchor Steam, al in 1975 vier andere ambachtelijke bieren: Porter, Liberty Ale, Old Foghorn en Barleywine Ale. Daarmee is Anchor de eerste microbrewery of craft beer brewery van Amerika.

Lichtend voorbeeld

Hoewel er nu diverse Amerikaanse brouwerijen flink aan de weg timmeren, blijft Anchor voor velen een lichtend voorbeeld als het om bier brouwen gaat. De ambachtelijke Anchor bieren van het eerste uur hebben inmiddels gezelschap gekregen van een breed assortiment bierstijlen: van IPA’s tot seizoensbieren, van Humming Ale tot Bock bier. De zeven mooiste bieren vind je in ons assortiment.

Klik op de flesjes als je wilt weten wat er onder de kroonkurk zit of als je wilt bestellen.

phone BEL ONS: 020 480... meer
Wij zijn bereikbaar van 08.00 tot 17.30
email MAIL ONS
Wij reageren binnen 24 uur
> stuur een mail