Brasserie

Dupont

Brouwerij Dupont is één brok Belgische biergeschiedenis. De brouwerij staat in Tourpes, in het centrum van West-Henegouwen, waar al sinds 1844 onafgebroken bier wordt gebrouwen. Het is in die tijd vooral seizoensbier dat in de winter wordt gebrouwen voor de seizoensarbeiders ’s zomers op het veld.

Men’s Journal over Saison Dupont: ‘The best beer in the world. Period.’

Vader doet zoon een brouwerij en 10 cafés cadeau

In 1920 koopt Alfred Dupont de hoevebrouwerij Rimaux-Deridder en 10 cafés voor zijn zoon Louis om hem van emigratie naar Canada te weerhouden. Deze gulle geste is het begin van de huidige Brouwerij Dupont. De hoeve brouwt bière de saison en bière de miel. Vanaf 1950 specialiseert het familiebedrijf zich in de productie van hoge gistingsbieren met hergisting in de fles.

Dupont gaat de wereld over

Dupont’s meest gerenommeerde bieren zijn de Moinette blond en Saison Dupont. Sinds 1990 is een deel van de productie biologisch met bieren als Moinette biologique, Saison bio, Biolégère en Bière de miel. Stuk voor stuk op traditionele wijze gebrouwen gaan ze de hele wereld over: Verenigde Staten, Japan, Canada, Frankrijk, Italië, Nederland en Engeland. Dupont is overal!

Klik op de flesjes als je wilt weten wat er onder de kroonkurk zit of als je wilt bestellen.

phone BEL ONS: 020 480... meer
Wij zijn bereikbaar van 08.00 tot 17.30
email MAIL ONS
Wij reageren binnen 24 uur
> stuur een mail