Brasserie Dupont

Brasserie Dupont is biergeschiedenis. De Tourpes (Leuze-in- een echte brok Belgische brouwerij is gelegen in Henegouwen), in het centrum van West-Henegouwen. In gebouwen die dateren uit 1759, wordt al onafgebroken gebrouwen sinds 1844. Oorspronkelijk was het bier dat er gebrouwen werd een type Seizoensbier. Dat wil zeggen dat het bier werd gemaakt in de winter en gedronken in de zomer door de seizoensarbeiders op het veld. De brouwerij Dupont is sinds 1950 gespecialiseerd in de productie van hoge gistingsbieren met hergisting in de fles. Alfred Dupont besluit om in 1920 de hoevebrouwerij Rimaux-Deridder te kopen voor zijn zoon Louis Dupont. De hoeve is gespecialiseerd in het brouwen van bière de Saison en bière de miel. Sindsdien is het bedrijf in de familie gebleven en heeft Louis het overgedragen aan zijn neef en die op zijn beurt weer aan zijn dochter. Op deze manier blijft het bedrijf in de familie en blijven de traditioneel gebrouwen bieren bestaan.