BrewDog

De Schotse oprichters van BrewDog, Martin Dickie en James Watt, raakten verveeld van de industrieel gebrouwen bieren, zoals de lagers en de ales, die de markt domineerden. De twee besloten om het heft in eigen handen te nemen en hun eigen bier te brouwen. In april 2007 werd BrewDog geboren. De toen nog 24 jarige vrienden ontvingen een lening van de bank, huurde een geschikt gebouw en begonnen met het brouwen van ‘harcore’ bier. De flesjes werden met de hand gevuld om vervolgens vanuit de achterkant van een busje verkocht te worden op een lokale markt. De missie voor het oprichten van BrewDog was om andere mensen te inspireren en net zo gepassioneerd te laten raken van ambachtelijk bier als zijzelf. Deze missie van BrewDog is vandaag de dag nog steeds de belangrijkste roeping van de brouwerij.

Art Eco Brouwerij
BrewDog groeide explosief en werd binnen een mum van tijd zo succesvol, dat de eigenaren op zoek moest gaan naar een nieuwe locatie . Deze locatie is uiteindelijk gefinancierd door middel van crowfunding. Tegenwoordig is BrewDog te vinden op 5,5 hectare grond in Ellon, ten noorden van Abderdeen. De Art Eco Brouwerij is een van de meest technologisch geavanceerde en milieuvriendelijkste brouwerijen ter wereld. Milieutechnologie is heel belangrijk voor BrewDog en daarom beschikt de brouwerij over een progressief warmteterugwinsysteem die het energieverbuik drastisch verminderd. Daarbij wordt er alleen gebruik gemaakt van lokale producten.

BrewDog punk IPA
Het bier wat de show steelt en met vlag en wimpel vooropstaat is de BrewDog punk IPA. Het is een India Pale Ale dat synoniem staat voor de rebellie van de ambachtelijke bieren om de massaproductie tegen te gaan. De BrewDog punk IPA is een gelaagd bier met de beste hops voor een ware explosie aan tropisch fruit van grapefruit, ananas en lychee, met een bittere afdronk.

De twee van BrewDog zijn samen met hun hond deze geweldige reis gestart en zullen nog veel langer mensen blijven inspireren met hun liefde voor mooie ambachtelijke bieren.

phone BEL ONS: 020 480... meer
Wij zijn bereikbaar van 08.00 tot 17.30
email MAIL ONS
Wij reageren binnen 24 uur
> stuur een mail