Brouwerij

De Prael

Brouwerij De Prael is in 2001 opgericht door Arno Kooy en Fer Kok. De brouwerij annex proeflokaal en winkel is gevestigd in een voormalig veilinghuis en wagenmakerij aan de Oudezijds Voorburgwal, één van de oudste plekken van Amsterdam. De plek ademt het verleden en past goed bij de ambachtelijke wijze waarop de oprichters samen met brouwer Bart Rozendaal hun bieren brouwen.

Arno Kooy: ‘Arbeid, geduld en vakmanschap zijn de belangrijkste ingrediënten als je een ambachtelijk bier wilt brouwen.’

Brouwerij De Prael is één grote familie

Fer en Arno  werkten jaren in de psychiatrie én brouwden hun eigen bier. Die twee passies komen samen bij  de Prael. In de brouwerij werken mensen met een beperking, die elders moeilijk aan werk komen. Zo vervult De Prael ook een sociale functie en is het naast brouwerij één grote familie voor iedereen die er werkt.

De Prael en ‘Dan The Meat Man’

Het relatief grote assortiment bieren van De Prael loopt uiteen in smaak, kleur en alcoholpercentage. Van een Weizen van 5.4% tot een Quadruppel met 9,5% alcohol. Naast het vaste assortiment brouwen ze ook speciale edities in samenwerking met bevriende brouwers met mooie namen als Rubberen Robbie en Kinky Koos. Zelfs een eigenwijze slager, ‘Dan The Meat Man’ werkt graag samen met de Prael en gebruikt de mout van het bier om het vlees te roken in zijn eigen rokerij. 

Klik op de flesjes als je wilt weten wat er onder de kroonkurk zit of om te bestellen.

phone BEL ONS: 020 480... meer
Wij zijn bereikbaar van 08.00 tot 17.30
email MAIL ONS
Wij reageren binnen 24 uur
> stuur een mail