Brouwerij Emelisse

Brouwerij Emelisse is een Zeeuwse brouwerij in Kamperland. De naam Emelisse refereert naar een plaatsje in Noord-Beveland dat tijdens de vloed in 1532 volledig van de kaart is verdwenen.  De brouwerij bevindt zich te midden van het restaurant. Smaak en de beste ingrediënten staan centraal bij Emelisse zowel in het brouwen van het bier als de bereiding van het eten.

Zeeuws drinkwater

Om het bier te brouwen wordt er gebruik gemaakt van het Zeeuwse drinkwater, de beste mout en de geurigste hop. Het bier wordt gebrouwen in twee koperen ketels, die overduidelijk in het zicht staan bij de brouwerij. Een hoppig karakter is de stempel die deze twee heren aan de bieren meegeven. En daarmee is er een heus Zeeuws bier geboren. Brouwerij Emelisse staat dan ook niet voor niets bekend om zijn vernieuwing en internationale oriëntatie.

Emelisse Whitelabel

Naast het vaste assortiment bieren worden er soms ook bijzondere bieren slechts eenmaal gebrouwen door de brouwmeester van Emelisse. Deze bieren hebben een beperkte oplage, wat ze nog specialer maakt. Deze bieren worden vermarkt onder de naam ‘Emelisse White Label’. Sommige van deze bieren worden gerijpt op Whiskyvaten wat het bier een uitgesproken smaak geeft.

Binnen- en buitenland

De bieren van Brouwerij Emelisse zijn verkrijgbaar bij de betere slijterijen, cafés en restaurants die extra aandacht hebben voor speciaalbier. Ook buiten de Nederlandse grenzen is het bier van Emelisse razend populair. De Imperial Stout is bijvoorbeeld razend populair in Amerika.