Brouwerij

Het Anker

Bij Brouwerij Het Anker is het historie dat de klok slaat. Al in de 15e eeuw schuimt het bier aan het Groot Begijnhof van Mechelen, de plek waar de huidige brouwerij staat. In 1872 koopt de familie Van Breedam de brouwerij en verbouwt hem tot een moderne brouwerij met stoomketel. Hun liefde voor het vak en voor de glorieperiode onder de Hertogen van Bourgondië, stroomt ook bij de 5e generatie van deze brouwersfamilie door de aderen.

“Den Mechelsen Bruynen werd vooral gedronken tijdens de vossenjacht. Daar waren de vossen vast blij mee.”

Internationaal gelauwerde bieren

De jongste generatie brouwers timmert stevig aan de weg. Behangen met medailles vanwege de vele internationale prijzen die ze met hun bieren in de wacht slepen, weten zij hun brouwerij ook nog eens volledig te restaureren en te vernieuwen. En hun bieren naar meer dan 30 landen te exporteren. Wat een werklust, chapeau!

Louter goud wat er klatert

Gouden Carolus Tripel, Gouden Carolus Hopsinjoor en Gouden Carolus Classic. Bij Bier&cO konden wij de glans en smaak niet weerstaan en namen deze tripel, blond en bruin op in ons assortiment. En werd de tripel oorspronkelijk gebrouwen voor de Ridders van de Gulden Vlies, ‘den Mechelsen Bruynen’, de voorloper van de huidige Classic, werd vooral gedronken tijdens de vossenjacht. Daar waren de vossen vast blij mee.

Klik op de flesjes als je wilt weten wat er onder de kroonkurk zit of als je wilt bestellen.

phone BEL ONS: 020 480... meer
Wij zijn bereikbaar van 08.00 tot 17.30
email MAIL ONS
Wij reageren binnen 24 uur
> stuur een mail