Brouwerij Maximus

Brouwerij Maximus is een jonge en ambitieuze brouwerij in het midden van het land, opgericht door Edwald Visser, Arend-Jan van Dieën en Marcel Snater. In 2011zijn de heren gestart met het brouwen van bier. Oorspronkelijk beschikte Maximus nog niet over een eigen locatie. Sinds 2012 wordt er ter plekke vanuit de eigen brouwerij in Utrecht gebrouwen en kan men dus spreken van een echte brouwerij.

Proeflokaal

Er worden ambachtelijke bieren gebrouwen door Brouwerij Maximus op hun koperen installatie. Ze maken bieren die zij zelf lekker vinden, doordrinkbaar zijn, maar wel verrassend blijven bij iedere slok. De brouwinstallatie van Brouwerij Maximus is in zijn geheel te bewonderen vanuit hun eigen proeflokaal die van woensdag tot en met zondag voor iedereen toegankelijk is. Naast de bieren van de brouwerij worden er ook huisgemaakte soepen, taarten en chutneys geserveerd en kazen en worsten uit de streek. In het proeflokaal van Brouwerij Maximus worden er alleen met regionale producten gewerkt, met de nadruk op eerlijk.

Naast al deze bezigheden is Brouwerij Maximus tevens een leerwerkbedrijf. De brouwerij vindt namelijk dat er naast de commerciële activiteiten ook ruimte moet zijn voor een maatschappelijk doel.