Mongozo

Mongozo bestaat sinds 1994 en betekent ‘proost’ in de moedertaal van Henrique Kabia, de medeoprichter van Mongozo bier. Het is de taal van het Chokwe volk, dat verspreid leeft over Angola, Congo en Zambia. De moeder van Henrique brouwde palmnotenbier en Henrique leert de kneepjes van het vak dan ook van haar. Het recept is het enige wat hij bij zich heeft als hij in 1993 als vluchteling in Nederland aankomt.

Glutenvrij Mongozo witbier wint goud op World Beer Awards in Londen 2015

Palmnootbier volgens moeders recept

In 1998 brengen Henrique en Jan Fleurkens hun eerste palmnutbiertjes op de markt. Drie jaar later volgt Mongozo Banana en in 2003 Mongozo Quinua. Dat is ook het jaar waarin Henrique omkomt bij een tragisch ongeval. Mongozo gaat door: er zijn inmiddels zes Mongozo-bieren, waarvan er vijf fairtrade gecertificeerd zijn. Brouwerij Huyghe in het Belgische Melle, brouwt de bieren voor Mongoze.

Het beste glutenvrije pils en witbier ter wereld

In september 2010 komt Mongozo Premium Pilsener – faire trade, biologisch, glutenvrij – op de markt. Dit pils wint drie jaar op rij de World Beer Award voor beste glutenvrije pils. Na jaren van ontwikkeling is daar in november 2014 een witbier aan toegevoegd dat ook in de prijzen valt. Naast deze twee bieren bestaat het assortiment uit de exotische biersmaken: Mango, Banaan, Kokosnoot en Palmnut.

Klik op de flesjes als je wilt weten wat er onder de kroonkurk zit of als je wilt bestellen.

phone BEL ONS: 020 480... meer
Wij zijn bereikbaar van 08.00 tot 17.30
email MAIL ONS
Wij reageren binnen 24 uur
> stuur een mail