Oersoep

Brouwerij

Wie zijn brouwerij Oersoep noemt heeft grootse plannen. Want is het niet de oersoep die aan de basis staat van al het leven? Nou, dat maakt deze in 2012 in Nijmegen opgerichte brouwerij dan ook dubbel en dwars waar, ondermeer door oude bieren nieuw leven in te blazen met wilde gisting en lagering in houten vaten. En dat gebeurt allemaal in hun brouwerij in een oude soepfabriek aan de Waal.

‘Door de liefde voor wilde gisting en lagering op houten vaten, duurt het soms 6 maanden voor het bier klaar is.’

Kleinschalig en lokaal

Oersoep heeft met haar complexe brouwsels in korte tijd hoge ogen gegooid bij een internationaal publiek. Een hele prestatie voor een kleinschalige, lokale brouwerij die de grondstoffen bewust uitkiest en die voor zover mogelijk samenwerkt met lokale en biologische kleine producenten gevestigd in en rondom Nijmegen.

Oersoep blijft experimenteren

Gerookt, smakend naar het hooi in oude boerderijen of naar kruiden uit een ver land. De drang om te blijven experimenteren met nieuwe biersmaken en het ontdekken van nieuwe bierstijlen is groot, waardoor Oersoep regelmatig van bierkaart wisselt. Om het overzichtelijk te houden categoriseert Oersoep haar bieren daarom in vier hoofdlijnen: Donker en Diep, Saison, Bruisend Blond, en God is Goed.

Klik op de flesjes als je wilt weten wat er onder de kroonkurk zit of als je wilt bestellen.

phone BEL ONS: 020 480... meer
Wij zijn bereikbaar van 08.00 tot 17.30
email MAIL ONS
Wij reageren binnen 24 uur
> stuur een mail