Peak Organic

Brewing

Liefde voor bier en duurzaamheid
Met de oprichting van de Peak Organic Brewing Company combineert brouwer Jon Cadoux zijn liefde voor bier met zijn rotsvaste geloof in duurzaamheid. Als het even kan, trekt hij erop uit om in de nabije omgeving van zijn brouwerij op zoek te gaan naar biologische ingrediënten van lokale boeren. Zoals Jon het zelf zegt: ‘Peak is dedicated to making delicious beer using local, artisan and organic ingredients.’

Biologisch bier smaakt beter
Met een enorme range van bijna 30 soorten 100% biologisch bier, bewijst Jon dat je met enkel lokale, biologische ingrediënten geen concessies aan de smaak hoeft te doen. Sterker nog, het bier wordt er alleen maar beter van. Bovendien geeft de lokale aanpak van Peak Organic Brewing een stevige impuls aan de economische activiteiten in de nabije omgeving van de brouwerij.

De hopcultuur herleeft
Mede dankzij het succes van Peak Organic Brewing schieten de hopkwekers als paddenstoelen uit de grond in de omgeving van Portland. Drie kwekers – de Elm Hill Farm, Addisson Hop Farm en Climbing Bines – leveren verschillende soorten hop voor de bieren van Peak. Alle eigenaars zijn overigens ‘dear friends’ van de brouwers. En natuurlijk 100% ‘organic, sustainable and environmental conscious’. De mout voor de Peak Brewery komt van Valley Malt, een bedrijfje van een echtpaar dat zich volledig toelegt op het mouten van lokaal verbouwde, biologische granen.

Vijf mooie, 100% biologische speciaalbieren
Uit de bijna 30 biologische bieren van de Peak Organic Brewing Company kozen wij er vijf: een Amber Ale (met een combinatie van Crystal Malts en München Malts) , een Pale Ale (kruising tussen een West-Coast Pale Ale en een British Style Pale Ale), een Fresh Cut (vriendelijke IPA met de hopsoorten Simcoe, Amarillo en Nugget), een Hop Noir (een zwarte IPA, druipend van piney en aromatische Centennial hop) en een Organic IPA (met de hopsoorten Chinook, Citra en Centennial). Onmisbaar voor een kroeg die haar gasten graag een mooi glas speciaalbier schenkt en duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan!

Klik op de flesjes als je wilt weten wat er onder de kroonkurk zit of als je wilt bestellen.

phone BEL ONS: 020 480... meer
Wij zijn bereikbaar van 08.00 tot 17.30
email MAIL ONS
Wij reageren binnen 24 uur
> stuur een mail