Speciaalbierbrouwerij

St. Christoffel

Christoffel Bier is vernoemd naar Sint-Christoffel, de patroonheilige van de reizigers. In de voetsporen van Sint-Christoffel heeft het gelijknamige bier een boeiende reis afgelegd. Het reisverslag begint in 1986 wanneer Leo Brand, jawel, telg uit de beroemde Limburgse bierfamilie, zich met een brouwerij vestigt in de historische binnenstad van Roermond.

‘Leo roeit tegen de stroom in, er zijn in 1986 nog maar 18 brouwerijen in Nederland die vrijwel alleen pilsbier brouwen.’

De pionier van speciaalbieren

Leo brouwt unieke, ondergistende, ongefilterde en ongepasteuriseerde bieren met karakter en onderscheidende smaakprofielen. Daarmee is hij dé pionier op het gebied van speciaalbieren in Nederland. Inmiddels heeft hij St. Christoffel overgedragen aan een nieuwe generatie enthousiaste bierondernemers en is de brouwerij verplaatst naar Breda.

Beste flessenbier van Nederland

Christoffel Bier wordt drie keer bekroond tot ‘Beste Flessenbier van Nederland’ en ook Wijs, Nobel en Bok vallen zowel in binnen- als buitenland meerdere malen in de prijzen. Zo weet St. Christoffel met mout uit Frankrijk en Engeland en diverse hopsoorten uit België, Tsjechië en Duitsland al jaren eigenzinnige en vooral smakelijke bieren te brouwen. Santé, Cheers, Prut, Na Zdraví, Zum Wohl!

Klik op de flesjes als je wilt weten wat er onder de kroonkurk zit of als je wilt bestellen.

phone BEL ONS: 020 480... meer
Wij zijn bereikbaar van 08.00 tot 17.30
email MAIL ONS
Wij reageren binnen 24 uur
> stuur een mail