Brouwerij St. Bernardus

In de brouwerij van St. Bernardus in West- Vlaanderen worden de edele St. Bernardus al sinds 1946 gebrouwen. De donkere en blonde abdijbieren worden gebrouwen in het hart van de Westvlaamse hoppestreek van “Le Plat Pays” met het gist en hop van hun eigen hopveld en met mout van de beste kwaliteit. De streek waar de brouwerij staat is het leven rustig en worden de tradities en waarden voortgezet, waaronder de tradities van het brouwen van bier. Alle bieren van brouwerij St. Bernardus zijn van hoge gist.

St. Bernardus heeft haar naam te danken aan de twee trappisten gemeenschappen. Van de ene kreeg St. Bernardus haar naam en van de andere haar bier. Een leuke anekdote is dat de sales & marketing manager van St. Bernardus, Marco Passarella, ooit een leuke (en goedkope) marketingactie opgezet heeft. Namelijk dat er op het etiquette van ieder duizendste flesje Abt 12 de pater van St. Bernardus bier een knipoog geeft. Een letterlijke knipoog naar de diehard-fans. En wisten jullie al dat St. Bernardus een eigen brasserie heeft in Tokyo, genaamd Brasserie St. Bernardus.