Wostok

Wostok bottelt de smaken van een lang vergeten wereld. Denk aan de aroma’s van de zijderoute en aan tarchuna, een kruidige en verfrissende traditionele drank uit de ongerepte Kaukasus. Een mooi verhaal, en ja, Wostok smaakt echt anders dan andere frisdranken. En de retro flesjes smoelen een stuk beter dan die fletse flessen van de grote jongens. Straks staat heel je kroeg te BOB-en!

Flesjes met smoel, smaken met pit

Wostok – of Baikal zoals de frisdrank eerst heette – was in de jaren ’70 het Russische antwoord op het verderfelijke Westerse Pepsi. Het is in feite het eerste wellness drankje, lang voordat die term wordt uitgevonden. Maar na de ineenstorting van de USSR, als Westerse frisdranken het land overspoelen, is deze Sovjet-limo gedoemd tot een sluimerend bestaan in de provincie.

Reïncarnatie in Berlijn

In 2009 reïncarneert het Russische drankje in Berlijn, om precies te zijn in Kreuzberg. En wel onder de nieuwe naam Wostok, afgeleid van het Russische ruimtevaartprogramma dat de eerste mens in een baan om de aarde bracht. Ambitie en historisch besef genoeg dus! En zo verovert Wostok nu vanuit Berlijn de rest van Europa.

Klik op de flesjes als je wilt weten wat er onder de kroonkurk zit of als je wilt bestellen.

phone BEL ONS: 020 480... meer
Wij zijn bereikbaar van 08.00 tot 17.30
email MAIL ONS
Wij reageren binnen 24 uur
> stuur een mail