Anchor

Brewing Company

A San Francisco brewing tradition
Anchor Brewing heeft een rijke historie die teruggaat tot de tijden van de Gold Rush, toen avonturiers vanuit alle hoeken van de wereld naar Amerika trokken om goud te zoeken. Het is in die tijd dat de energieke Duitse brouwer Gottlieb Brekle samen met zijn vrouw en zoontje in San Francisco aankomt. Nadat hij het Amerikaans staatsburgerschap in 1854 heeft verkregen, gaat hij aan de slag. Voor 3500 dollar koopt hij een oude bier- en biljartsaloon die hij tot bierbrouwerij verbouwt. Hij noemt de brouwerij American Brewery. 25 jaar later wordt de naam veranderd in Anchor Brewing, waarschijnlijk vanwege de enorme groei die de haven van San Francisco in die tijd doormaakte.

Anchor Brewing: microbrouwerij of craft beer brouwerij?
Het zijn roerige tijden; in de loop der jaren overleeft de brouwerij aardbevingen, uitslaande branden, de drooglegging én wisselt een aantal keren van eigenaar en locatie. Als de brouwerij in 1965 op de rand van faillissement staat, besluit de jonge, net aan Stanford afgestudeerde, Fritz Maytag de brouwerij te redden om zijn favoriete Anchor Steam bier veilig te stellen. Voor een paar duizend dollar koopt hij 51% van de aandelen van de noodlijdende brouwerij. Fritz pakt de zaken voortvarend aan: al in 1975 is Anchor zijn tijd ver vooruit en produceert het naast de wereldberoemde Anchor Steam, vier andere ambachtelijke bieren: Anchor Porter, Liberty Ale, Old Foghorn en Barleywine Ale. Daarmee is Anchor de eerste microbrouwerij of craft beer brouwerij van Amerika.

Anchor Steam en andere biersoorten
Hoewel er nu diverse Amerikaanse brouwerijen flink aan de weg timmeren, blijft Anchor Brewing voor velen een lichtend voorbeeld als het om bier brouwen gaat. Want hoewel de bierproductie van de brouwerij jaar in jaar uit blijft stijgen, worden alle biersoorten nog steeds met de hand gebrouwen in de ambachtelijke koperen ketels van de brouwerij in San Francisco, Californië. De speciaalbieren van Anchor van het eerste uur hebben inmiddels gezelschap gekregen van een breed assortiment nieuwe speciaalbieren: van IPA’s tot Anchor Christmas Ale, van Humming Ale tot Bockbier.

Klik op de flesjes als je wilt weten wat er onder de kroonkurk zit of als je wilt bestellen.

phone BEL ONS: 020 480... meer
Wij zijn bereikbaar van 08.00 tot 17.30
email MAIL ONS
Wij reageren binnen 24 uur
> stuur een mail