Anchor Brewing Company 

A San Francisco brewing tradition
Anchor Brewing heeft een rijke historie die teruggaat tot de tijden van de Gold Rush, toen avonturiers vanuit alle hoeken van de wereld naar Californië trokken om goud te zoeken. Het is in die tijd dat de energieke Duitse brouwer Gottlieb Brekle samen met zijn vrouw en zoontje in San Francisco aankomt. Nadat hij het Amerikaans staatsburgerschap in 1854 heeft verkregen, gaat hij aan de slag. Voor 3500 dollar koopt hij een oude bier- en biljartsaloon die hij tot brouwerij verbouwt. Hij noemt de brouwerij American Brewery. 25 Jaar later wordt de naam veranderd in Anchor Brewing, waarschijnlijk vanwege de enorme groei die de haven van San Francisco in die tijd doormaakte.

Anchor Brewing: microbrouwerij of craft beer brouwerij?
Het zijn roerige tijden: in de loop der jaren overleeft de brouwerij aardbevingen, uitslaande branden, de drooglegging én wisselt het een aantal keer van eigenaar en locatie. Als de brouwerij in 1965 op de rand van het faillissement staat, besluit de jonge, net aan Stanford afgestudeerde, Fritz Maytag de brouwerij te redden om zijn favoriete Anchor Steam bier veilig te stellen. Voor een paar duizend dollar koopt hij 51% van de aandelen van de noodlijdende brouwerij. Fritz pakt de zaken voortvarend aan: hij verhuist de brouwerij naar de huidige locatie, een omgebouwde voormalige koffiebranderij. Het beroemde Steam Beer wordt geperfectioneerd en al snel brengt Fritz nieuwe ‘moderne klassiekers’ uit: Anchor Porter, de gerstewijn Old Foghorn en Liberty Ale, dat algemeen wordt gezien als de eerste moderne IPA. Daarmee is Anchor de eerste microbrouwerij of craft beer brouwerij van Amerika – craft voordat het woord überhaupt gebruikt werd.

Anchor Steam en andere biersoorten
Hoewel nu ook andere Amerikaanse brouwerijen flink aan de weg timmeren, blijft Anchor Brewing Company voor velen een lichtend voorbeeld als het om bier brouwen gaat. De koperen ketels van het brouwhuis zijn een iconisch beeld, en zoals de brouwerij het zelf zegt is zij ‘radicaal traditioneel’. Naast de genoemde klassiekers brouwt men ook jaarlijks een ‘special ale’ en diverse speciaalbieren zoals Go West IPA en een klassieke Californische Lager.

Klik op de flesjes als je wilt weten wat er onder de kroonkurk zit of als je wilt bestellen.

phone BEL ONS: 020 480... meer
Wij zijn bereikbaar van 08.00 tot 17.00
email MAIL ONS
Wij reageren binnen 24 uur
> stuur een mail

Particulier?
Bestel direct Anchor bier bij Dare to Drink Different