Anderson Valley

Brewing Company

Never stop innovating
Anderson Valley Brewing Company wordt in 1987 door Ken Allen opgericht in de kelder van brewpub The Buckhorn Saloon in het stadje Boonville, Californië. In de glimmende roestvrijstalen ketels brouwt Ken aan zijn droom: de meest soepel drinkende bieren voor iedereen beschikbaar maken. Hij is een echte pionier op het gebied van speciaalbier; in die tijd zijn er maar twintig craft beer brouwerijen in heel Amerika te vinden.

Prijswinnende speciaalbieren
De speciaalbieren van Anderson Valley met op het etiket een opvallende gehoornde grizzly, winnen al snel veel prijzen waarna ze niet meer aan te slepen zijn. Hierdoor heeft de oorspronkelijke Anderson Valley brouwerij al snel onvoldoende capaciteit en moet Ken op zoek naar een nieuwe locatie.

Nieuwe brouwerij voor Anderson Valley
Sinds 1998 zit de Anderson Valley Brewing Company in een drie verdiepingen hoog, state-of-the-art, Beiers brouwhuis op nog geen anderhalve kilometer van de plek waar Ken zijn droom ooit begon. Net als veel andere Amerikaanse craft beer brouwerijen doen ze er alles aan om de impact van de brouwerij op de omgeving zoveel mogelijk te beperken.

Eco brouwerij
Als echte duurzame brouwerij wekt Anderson Valley 40% van haar elektriciteit zelf op met zonnepanelen op het dak van de brouwerij en de bijgebouwen. Daarnaast wordt de hop hergebruikt als natuurlijke meststof en vindt het afgewerkte mout een eindbestemming als veevoer. Slim en efficiënt watergebruik is ook erg belangrijk in het kurkdroge klimaat van Noord-Californië. Daarom gebruikt de brouwerij het water 3 tot 4 keer voor ze het op natuurlijke wijze filtert voor irrigatie. Water wordt eerst gebruikt voor het koelen en later voor het verwarmen van vloeistoffen tijdens het brouwproces, daarna voor het brouwen zelf en tenslotte wordt het gebruikt om er mee schoon te maken.

Stout bier en meer
Hoewel Anderson Valley nog steeds soepel drinkende bieren brouwt, tappen ze tegenwoordig ook uit een ander vaatje. Zo sloten ze in 2011 een exclusief partnership met Wild Turkey Bourbon. Dankzij deze samenwerking beschikt de brouwerij over een constante stroom eikenhouten vaten voor haar assortiment barrel-aged bieren. Bieren met een stevige smaak voor de echte liefhebber, zoals bijvoorbeeld de Bourbon Barrel Aged Stout uit ons assortiment. Maar ook de rest van ons gevarieerde Anderson Valley assortiment is meer dan de moeite waard.

Klik op de flesjes als je wilt weten wat er onder de kroonkurk zit of als je wilt bestellen.

phone BEL ONS: 020 480... meer
Wij zijn bereikbaar van 08.00 tot 17.30
email MAIL ONS
Wij reageren binnen 24 uur
> stuur een mail