Baxbier

Baxbier maakt van speciaalbier een beleving
Begonnen als hobbybrouwers, besluiten de vrienden Jeroen Bax en Sepp Jansen in het voorjaar van 2014 Baxbier serieus in de markt te zetten. Eerst vooral in cafés, restaurants en slijterijen in en rond Groningen, maar al snel is ook de rest van Nederland aan de beurt.

Opening eigen brouwerij
Om aan de vraag te kunnen blijven voldoen, opent het brouwersduo eind 2016 in Groningen een eigen proeflokaal en brouwerij. Het proeflokaal staat open voor vergaderingen, feesten, borrels en natuurlijk proeverijen.

Baxbier met een verrassende twist
De brouwende vrienden vullen elkaar goed aan en geven bekende biersoorten een verrassende twist. Als Jeroen iets in gedachten heeft qua smaak, kan biochemicus Sepp het maken. Daarbij maken ze gebruik van invloeden en technieken die zijn overgewaaid uit Amerika en Groot-Brittannië.

IPA, Porter, Bokbier en een speciaalbier voor rokkenjagers
Kenmerkend voor de Baxbieren is hun goede smaakbalans. Naast een vast assortiment met Blond, Tripel, Kon Minder (citra pale ale), Koud Vuur (smoked porter) en Abel’s Ale (pacific IPA), brouwen ze ook seizoensbieren zoals de Rokkenjager in de lente en de Cinnamon Weizenbock Te Drinken? in de herfst. Je kunt dus gerust zeggen dat ook de namen van hun speciale bieren een verrassende twist hebben. Daarnaast komen ze steeds vaker met bijzondere specials.

Craft Beer Festival in Groningen
Een nieuw initiatief van de mannen van Baxbier is de organisatie van het International Craft Beer Festival Groningen. Voor dit festival op de Ossenmarkt in Groningen nodigen zij, naast een select groepje Nederlandse brouwerijen, een gemêleerde groep bijzondere internationale brouwerijen uit, onder andere uit de Verenigde Staten, Oostenrijk, Schotland, Spanje, Duitsland en Engeland. Alles om speciaalbier in Groningen te promoten!

Klik op de flesjes als je wilt weten wat er onder de kroonkurk zit of als je wilt bestellen.