Brasserie

Lefebvre

Zesde generatie familiebedrijf met een eeuwig jonge geest
De oorsprong van Brasserie Lefebvre (bekend van Hopus en Barbãr) gaat terug tot 1876. In dat jaar opent Jules Lefebvre, jachtwachter, landbouwer, herbergier én mouter, zijn brouwerij op een wel zeer strategische plek. In de buurt van de nabijgelegen steengroeven, waar porfier gewonnen wordt, bevoorraadt hij met zijn brouwerij de cafés waar de meer dan 3.000 arbeiders hun dorst met vele liters bier komen lessen.

Licht Belgisch bier
Omdat water in die tijd vaak verontreinigd was en sterke drank nu eenmaal minder geschikt is om lekker weg te klokken, was bier de perfecte drank voor na het stenen hakken in de groeve. Met maar 3% alcohol drinkt het bier lekker weg zonder dat je er al te snel dronken van wordt. Bovendien zit er vitamine B1 en B12 in. De gemiddelde Belg dronk in die tijd zo’n 240 liter bier…

Vernieuwend speciaalbier
Na meer dan 140 jaar is de brouwerij nog steeds in handen van de familie Lefebvre, waar nu de telgen Paul en zijn zus Céline werkzaam zijn in het bedrijf. Paul zorgt voor de nodige vernieuwing met de introductie van het fruitige assortiment Belgian en Quenast, een kwalitatief hoogstaand pilsbier dat momenteel verkrijgbaar is onder de naam Manneken Pils. Celine houdt zich bezig met het administratieve en commerciële beheer van de brouwerij.

Belgische familiebrouwerijen
Met deze lange familiehistorie is het niet verwonderlijk dat Brasserie Lefebvre lid is van de Belgian Family Brewers; een vereniging van 22 Belgische familiebrouwerijen die de waarden authenticiteit, knowhow en traditie met verve verdedigen.

Prijswinnende speciaalbieren
In 1996 brouwt Brasserie Lefebvre de eerste batch Barbãr, een blond bier met honing dat regelmatig in de prijzen valt. Zo is dit bier de winnaar van de European Beer Star, de Brussels Beer Challenge en de Australian International Beer Awards. Ook Hopus, het bier dat in 2008 speciaal voor de bruiloft van Paul wordt gebrouwen, is een prijswinnaar.

Belgisch bier over de grens
Ook de overige bieren uit het brede assortiment degustatiebieren, fruitbieren (Belgian Kriek, Belgian Pêches, Belgian Framboises) lichtbieren (onder andere Manneken Pils) en abdijbieren (vier soorten Floreffe) van deze Belgische brouwerij zijn meer dan de moeite waard. En gelukkig worden ook de buitenlandse bierliefhebbers niet vergeten: Brasserie Lefebvre exporteert haar unieke, Belgische speciaalbier naar meer dan 50 landen.

Klik op de flesjes als je wilt weten wat er onder de kroonkurk zit of als je wilt bestellen.

phoneBEL ONS: 020 480... meer
Wij zijn bereikbaar van 08.00 tot 17.30
emailMAIL ONS
Wij reageren binnen 24 uur
> stuur een mail