BraufactuM

Craft beer met een Duitse twist; dat is BraufactuM in een notendop. Tegelijkertijd kun je zeggen dat ‘craft beer’ zo ingebakken zit in de Duitse biercultuur dat het een overbodige toevoeging is. Zoals de mannen achter de brouwerij het zelf zeggen: “achter dit begrip gaan brouwerijen schuil die ambachtelijke bieren maken met bijzondere aroma’s. Het gaat om meer dan onderscheidend bier: karakter, keuze, en keuzevrijheid.” Daar willen wij wel op proosten!

Inspiratie
Voordat de brouwerij werd opgericht reisden de mannen achter BraufactuM de wereld over om de nodige inspiratie op te doen. Die reis bracht hen naar brouwerijen in Groot-Brittannië, België, Italië en Amerika, waar ze waanzinnige bieren proefden en nieuwe brouwmethoden en ingrediënten leerden kennen. Vol energie en enthousiasme keerden ze terug naar Frankfurt waar ze in 2010 BraufactuM oprichten. Sindsdien combineren zij de innovatieve brewing spirit uit Amerika en andere landen met de eeuwenoude brouwtraditie en -expertise uit Duitsland. Een combinatie die BraufactuM geen windeieren legt. Zo sleepte de brouwerij de afgelopen jaren al talloze internationale bierprijzen in de wacht.

Best of both worlds
Waar BraufactuM zich nadrukkelijk onderscheidt in het Duitse bierlandschap van andere brouwerijen, is het gegeven dat zij de traditionele Duitse brouwmethodes combineert met de uit Amerika overgenomen experimenteerdrift. Het is voor veel Duitse consumenten dan ook wel even geweest om aromatisch gehopte bieren uit een Duitse brouwketel te proeven, maar inmiddels hebben ook zij BraufactuM in hun hart gesloten. Per slot van rekening is nog geen Duitser voor een goed glas bier weggelopen, en nu genieten zij – en met hen vele bierliefhebbers in andere landen – van bieren die het beste van twee legendarische bierlanden in zich verenigen.

Motto en handtekening
De bieren van BraufactuM voldoen aan de torenhoge kwaliteitseisen die het brouwteam aan zichzelf heeft gesteld. Daarmee zetten zij, bij wijze van spreken, op iedere fles hun handtekening. En die handtekening staat voor het motto van BraufactuM: kwaliteit, innovatie en de bereidheid altijd iets nieuws (desnoods iets extreems) uit te proberen.

Klik op de flesjes als je precies wilt weten wat er onder de kroonkurk zit of als je wilt bestellen.

phone BEL ONS: 020 480... meer
Wij zijn bereikbaar van 08.00 tot 17.30
email MAIL ONS
Wij reageren binnen 24 uur
> stuur een mail