Brooklyn

Brewery

Inspiratie voor een brouwerij
Het idee voor de Brooklyn Brewery ontstaat in het Midden-Oosten. Steve Hindy, oorlogscorrespondent voor Associated Press, proeft daar voor het eerst thuis gebrouwen bier bij bevriende diplomaten. Thuis brouwen is pure noodzaak als je van lekker bier houdt, alcohol is immers verboden in dit veelal streng islamitische deel van de wereld.

Voortzetting van rijke brouwtraditie in Brooklyn
Omdat de omstandigheden steeds gevaarlijker worden, besluit Steve na een vijfjarig correspondentschap in het Midden-Oosten, op aandringen van zijn vrouw terug te keren naar Amerika. Met de smaak van de brouwsels van zijn verre vrienden nog in zijn mond, zet hij samen met zijn benedenbuurman de Brooklyn Brewery op. Dit als eerbetoon aan de rijke biergeschiedenis van hun wijk die in de gloriejaren 48 brouwerijen herbergde.

War Correspondents Event
Steve Hindy is overigens nog altijd zeer begaan met de oorlogsverslaggeving die steeds gevaarlijker wordt. Hij organiseert regelmatig War Correspondents Events in de Brooklyn Brewery om geld op te halen voor RISC, een organisatie die zich inzet voor het vergroten van de veiligheid van freelance journalisten in conflictgebieden. Vrijwel alle grote Amerikaanse oorlogscorrespondenten schoven al eens bij hem aan tafel.

Flavorful beer for flavorful people
Terug naar het bier. Volgens Garrett Oliver, de huidige brouwmeester van de Brooklyn Brewery, zijn de ambachtelijke bieren van de brouwerij het antwoord op de fletse, industriële bieren die Amerika gedurende 50 jaar in een verstikkende houdgreep hielden. En anders dan veel andere brouwers van speciaalbier, brouwt Brooklyn Brewery geen ‘funny beers’ met rare smaakjes, maar bieren die ‘fun’ zijn om te drinken. Goed voorbeeld is de Brooklyn Lager, een iconisch bier dat met zijn verfrissende hopbitterheid de lagers van de grote jongens ver achter zich laat.

Klik op het flesje als je wilt weten wat er onder de kroonkurk zit of als je wilt bestellen.

phone BEL ONS: 020 480... meer
Wij zijn bereikbaar van 08.00 tot 17.00
email MAIL ONS
Wij reageren binnen 24 uur
> stuur een mail

Particulier?
Bestel direct Brooklyn bier bij Dare to Drink Different