Brouwerij

De Prael

Voor Mens & Bier
Brouwerij de Prael is in 2001 opgericht door Arno Kooy en Fer Kok. De brouwerij annex proeflokaal en winkel is gevestigd in een voormalig veilinghuis en wagenmakerij aan de Oudezijds Voorburgwal, één van de oudste plekken van Amsterdam. De plek ademt het verleden en past goed bij de ambachtelijke wijze waarop de oprichters samen met brouwer Bart Rozendaal hun bieren brouwen.

Eén grote familie
Fer Kok werkte jarenlang in de psychiatrie én brouwde zijn eigen bier. Die twee passies komen samen in Brouwerij de Prael. In de brouwerij werken mensen met een beperking die elders moeilijk aan werk komen. Zo kunnen zij in de praktijk een vak leren en tevens vanuit de Prael een opleiding volgen aan de, aan de brouwerij verbonden, werkleerschool in samenwerking met het ROC Amsterdam. Zo vervult de Prael ook een sociale functie en is het naast brouwerij één grote familie voor iedereen die er werkt.

Biersoorten van de Prael
Het grote assortiment speciale bieren van Brouwerij de Prael loopt uiteen in smaak, kleur en alcoholpercentage. En niks geen leuke namen in het vaste assortiment, maar gewoon alleen de bierstijl op het etiket: Bitter blond (doordrinkbier naar Duitse stijl), Weizen (tarwebier of Hefe Weizen in het Duits), IPA (oorspronkelijk Brits bier, in Amerika tot kunst verheven), Tripel (volgens Belgische traditie), Scotch Ale (klassiek Schots bier), Barelywine (zoet, zwaar bier), Quadrupel (zwaar Belgisch bier), DIPA (een dubbele IPA), Pale Ale (in de Engelse stijl), Milk stout (vol en moutig Engels bier) en Dortmunder (van oudsher Duits bier).

Dan The Meat Man
Naast het vaste assortiment speciale bieren brouwt de Prael ook seizoensbieren en collaboraties met mooie namen als ‘Kinky Koos’ en ‘Rubberen Robbie’. Deze laatste, een Smoked Porter, ontwikkelde de Prael samen met de Amsterdamse brouwerij Oedipus Brewing en ‘Dan The Meat Man’, een eigenwijze slager die de mout voor dit bier heeft gerookt in zijn eigen rokerij.

Echt Amsterdams
Brouwerij de Prael is een ‘Echt Amsterdams erkend initiatief’. Dit betekent dat de brouwerij bijdraagt aan een beter Amsterdam op sociaal, cultureel en maatschappelijk gebied. Met hun bieren op je bierkaart, draag ook jij je steentje bij.

Klik op de flesjes als je wilt weten wat er onder de kroonkurk zit of om te bestellen.

phone BEL ONS: 020 480... meer
Wij zijn bereikbaar van 08.00 tot 17.30
email MAIL ONS
Wij reageren binnen 24 uur
> stuur een mail