Brouwerij Kees

Van kok tot meesterbrouwer
Brouwerij Kees, opgericht in 2015 in Middelburg, valt niet meer weg te denken uit het Nederlandse bierlandschap. Oprichter Kees Bubberman is van huis uit kok maar inmiddels een gelauwerde meester-brouwer. In 1996 brouwde hij zijn eerste thuisbrouwsel van 10 liter in de keuken van zijn vader. Dat was het begin van zijn ontdekkingstocht in de wereld van pilsener, IPA, stout, blond en tripel.

De crowd investeert graag in Brouwerij Kees
Kees heeft eerst 10 jaar lang in de ketels van Brouwerij Emelisse in Kamperland geroerd voor hij besluit zijn eigen brouwerij op te richten. Het benodigde startkapitaal haalt Kees op via crowdfunding. Zijn motto: ‘Bier brouwen met pure passie voor het vak en voor het brengen van geluk aan de mensen die mijn bieren drinken!’ Daar proosten wij graag op!

Het geheim van Brouwerij Kees: de hopback
Om zijn motto waar te maken gebruikt Brouwerij Kees een hopback, een gesloten vat van 700 liter gevuld met hopbloemen. De hopbloemen zorgen voor een natuurlijke filtratie en geven een mooie zachte hopsmaak af aan het bier.

Dol op Kees uit Middelburg
Wij zijn dol op de speciaalbieren van Brouwerij Kees en hebben onder andere de volgende selectie in ons assortiment opgenomen: Double Rye IPA (dubbel zo zwaar gehopte IPA met extra mout), Export Porter 1750 (Imperial Russian Stout gebrouwen naar een recept uit 1750), Pale Ale Citra (traditionele Engelse Pale Ale met Amerikaanse hopinvloeden), American Barley Wine (een mooi bewaarbier, tot wel 10 jaar), Mosaic Hop Explosion (een IPA met explosief veel hop), Farmhouse IPA (een kruising tussen de Waalse Saison en de Amerikaanse IPA), Pink Grapefruit IPA (een fenomenale single-hop IPA) en West Coast IPA (met 3 hopsoorten: Citra, Mosaic en Simcoe).

Barrel Projects
Naast Standaard Bieren, Brewed with Friends, One Offs en Seasonal Beers, brouwt Brouwerij Kees ook Barrel Projects. Dit zijn bieren gelagerd op houten vaten die zijn gebruikt bij de productie van cognac, whisky en bourbon. Unieke bieren die iedere bierliefhebber moet proeven.

Klik op de flesjes als je wilt weten wat er onder de kroonkurk zit of als je wilt bestellen.