Brouwerij Maximus 

Van België naar Leidsche Rijn
Na de nodige ervaring te hebben opgedaan achter de toog van Kafé België in Utrecht, richten Ewald Visser en Arend-Jan Van Dieën samen met brouwer Marcel Snater in 2011 Brouwerij Maximus op. Het eerste jaar huren ze capaciteit bij andere brouwerijen en in 2012 openen ze de deuren van hun eigen brouwerij en proeflokaal in de Utrechtse vinex-wijk Leidsche Rijn. Al snel is dit het kloppend hart en de verbindende schakel voor de bewoners van de omliggende woonwijken.

Meer dan een speciaalbier brouwerij
Brouwerij Maximus brouwt haar ambachtelijke bieren met stoom in een schitterende koperen installatie die je vanuit het proeflokaal in volle glorie kunt bewonderen. Naast de commerciële activiteiten is de brouwerij ook een leerwerkbedrijf. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kunnen zich er ontplooien met als doel ergens anders een betaalde baan te vinden. Mooi werk!

Bierfietsen, maar dan anders
Voor zover bekend is Maximus de eerste Nederlandse brouwerij met een eigen wielerclub: de Maximus Stampers. Het is een informele club voor iedereen (m/v) van alle leeftijden en diverse prestatieniveaus. Om mee te kunnen fietsen heb je alleen een racefiets en een fietshelm nodig. Er wordt verzameld bij de Maximus brouwerij en gefietst volgens het principe ‘samen uit, samen thuis’. En dat thuis is dan natuurlijk de brouwerij.

Vaste bieren, specials en collaboraties
Naast wisselende seizoensbieren brouwt Maximus 6 vaste bieren: Pandora (Dutch Pale Ale), Brutus (American Amber Lager), Saison (Wallonisch blondbier), Highhops (IPA), Stout 6 (zeer donker bier van geroosterde Engelse hop), Stout 8 (zwart bier met verschillende geroosterde moutsoorten). Stuk voor stuk ambachtelijke bieren die ze zelf lekker vinden en verrassend blijven bij iedere slok. Los van het vaste assortiment brouwt Maximus regelmatig Specials en Collaboraties. Zo werd onlangs in samenwerking met restaurant De Branding uit Utrecht een mooie Keller gebrouwen.

Goed speciaalbier
Maximus brouwt goed bier dat prijzen wint. Zo werd Maximus Brutus in 2011 op het Utrechtse Bierbrouwers Festival gekozen tot meest gewaardeerde bier van de provincie Utrecht. En bij de Dutch Beer Challenge 2017 won de brouwerij goud met haar Sour Crystal Meth, een Berliner Weisse van 3.5% bomvol tropisch fruit. Kortom: de bieren van Maximus zijn een aanwinst voor iedere kroeg.

Klik op de flesjes als je wilt weten wat er onder de kroonkurk zit om te bestellen.

phone BEL ONS: 020 480... meer
Wij zijn bereikbaar van 08.00 tot 17.30
email MAIL ONS
Wij reageren binnen 24 uur
> stuur een mail