Brouwerij Oersoep

Bier uit een oude soepfabriek
Wie zijn brouwerij Oersoep noemt heeft grootse plannen. Want is het niet de oersoep die aan de basis staat van al het leven? Nou, dat maakt deze in 2012 in Nijmegen opgerichte brouwerij dan ook dubbel en dwars waar, ondermeer door oude bieren nieuw leven in te blazen met wilde gisting en lagering in houten vaten. En dat gebeurt allemaal in hun brouwerij, gevestigd in de oude Honig soepfabriek aan de Waal. Door hun liefde voor wilde gisting en lagering op houten vaten, duurt het soms 6 maanden voor het bier klaar is.

Kleinschalig en lokaal
Brouwerij Oersoep heeft met haar complexe brouwsels in korte tijd hoge ogen gegooid bij een internationaal publiek. Een hele prestatie voor een kleinschalige, lokale brouwerij die de grondstoffen bewust uitkiest en die voor zover mogelijk samenwerkt met lokale en biologische kleine boeren uit de omgeving van Nijmegen. Bij Oersoep brouwen ze alleen bieren die ze zelf lekker vinden. Over het algemeen zijn dat droge en complexe bieren. Van hopexplosieve IPA’s tot gerookte stouts, van klassieke pils tot kruidige saisons.

Oersoep blijft experimenteren
Gerookt, smakend naar het hooi in oude boerderijen of naar kruiden uit een ver land. De drang om te blijven experimenteren met nieuwe biersmaken en het ontdekken van nieuwe bierstijlen is groot, waardoor Brouwerij Oersoep regelmatig van bierkaart wisselt.

Naast het normale assortiment maken de brouwmeesters bieren met wilde gisten. Dit op houten vaten gelagerde gerstenat, is onstuimig van karakter en moeilijk te temmen waardoor iedere batch anders smaakt. Deze bieren zijn meestal in gelimiteerd oplage verkrijgbaar.

Vier categorieën speciaalbier
Om het overzichtelijk te houden categoriseert Brouwerij Oersoep haar speciaalbieren in vier hoofdlijnen:
– Year Round: van droge saisons en bittere, fruitige IPA’s tot friszure Berliner Weisses en hoppig pils. Het hele jaar rond meer dan de moeite waard.
– Seasonals: bieren die seizoensgebonden gebrouwen worden met opvallende namen als Sexy Mother Bocker en Chain Smoker.
– Limited: speciale bieren, zoals bijvoorbeeld collaboraties, waar je snel bij moet zijn omdat er vaak maar 1 batch van wordt gebrouwen.
– Wild series: bieren van wilde vergisting op houten vaten die tijd nodig hebben om tot bloei te komen.

Uit het mooie aanbod kozen wij vijf bieren die vanwege hun eigenzinnige karakter in geen enkel speciaalbiercafé mogen ontbreken: Oersoep Hopfather, Sergeant Pepper, Freewheel, Berlin, Berlin! en Dodgeball.

Klik op de flesjes als je wilt weten wat er onder de kroonkurk zit of als je wilt bestellen.

phone BEL ONS: 020 480... meer
Wij zijn bereikbaar van 08.00 tot 17.30
email MAIL ONS
Wij reageren binnen 24 uur
> stuur een mail