Budelse

Brouwerij

Het anker, symbool van de hoop
De basis van de Budelse Brouwerij wordt gelegd als Gerardus Arts in het jaar 1870, in het hart van het Brabantse dorp Budel, bierbrouwerij ‘De Hoop’ opricht. Een naam die hij kiest in de hoop dat alles goed zal gaan. Dat lukt, want anders dan veel andere brouwerijen uit de naaste omgeving die het loodje leggen, weet hij het hoofd boven water te houden. Logisch dat het anker, het symbool van hoop, nog steeds het logo van de brouwerij siert. De naam is inmiddels wel veranderd in Budelse Brouwerij.

Bekroond speciaalbier
Inmiddels staan Carine, Gerard en Harry, de vierde generatie van de familie Arts, aan het roer van de Budelse Brouwerij. En nog steeds is de brouwerij springlevend en uitermate succesvol. Niet door overnames en snelle groei, maar juist door klein te blijven. In het zuidoosten van Brabant, maar ook in andere delen van Nederland en in diverse Europese landen, is Budels bier geliefd bij de echte bierkenner. Niet voor niets worden verschillende speciaalbieren van deze sympathieke familiebrouwerij bekroond met diverse internationale erkenningen en medailles.

Biologisch speciaalbier
Traditie en ambachtelijkheid vormen nog altijd de basiselementen van het Budelse bier. De brouwerij zet de zorg voor het product centraal: vanaf het selecteren van de beste grondstoffen tot en met de aflevering bij de consument. En daarin gaat de Budelse Brouwerij ver: alle bieren worden klimaatneutraal gebrouwen door de CO2-uitstoot volledig te compenseren. En tien van de Budelse bieren worden gebrouwen met enkel biologische ingrediënten en dragen het EKO-keurmerk. Zo laat de brouwerij zien dat rekening houden met je omgeving, de smaak en kwaliteit van je speciaalbieren alleen maar ten goede komt.

Het beste alcoholvrije bier
De vraag naar alcoholvrij bier neemt toe, dus ook Budels brouwt inmiddels drie soorten alcoholvrij bier: Budels Malt 0,0%, Budels Malty Dark 0,0% en een alcoholvrij Radler bier. De Consumentenbond liet 41 proefpersonen tien soorten alcoholvrij bier proeven en Budels Malt 0,0% kwam samen met een alcoholvrij bier van een grote Nederlandse brouwer als beste uit de bus. Zou het zijn vanwege de aparte gisting, de milde hopgave en het zachte bronwater dat dit biologische alcoholvrije bier zulke hoge ogen gooit?

Klik op de flesjes als je wilt weten wat er onder de kroonkurk zit of als je wilt bestellen.

phone BEL ONS: 020 480... meer
Wij zijn bereikbaar van 08.00 tot 17.30
email MAIL ONS
Wij reageren binnen 24 uur
> stuur een mail