Cinema Brewers

Cinema Brewers: bier en bios
Zijn het nou twee bierbrouwers met een passie voor film, of twee filmmakers met veel dorst? Eén ding is zeker: bij het brouwen laten de Cinema Brewers Finbarr Wilbrink en Martijn Blekendaal zich inspireren door films die iedereen gezien zou moeten hebben. Van King Kong tot Back to the Future en van Rebel Without a Cause tot Pulp Fiction. Als bewijs dat het verbond met de filmwereld geen goedkope marketingtruck is, storten Finbarr en Martijn voor ieder verkocht biertje een stuiver in het Cinema Brewers Film Fonds, een fonds dat jonge filmmakers een handje helpt.

Hoe film de Cinema Brewers inspireert
Als Uma Thurman in Pulp Fiction een vanillemilkshake koopt van 5 dollar, terwijl Bruce Willis iets verderop een pakje Red Apple wegpaft, dan denken de Cinema Brewers: ‘We brouwen een American Wheat Ale, noemen ‘m $5 Shake, en we stoppen ‘m vol met rode appels, vanille en ook nog wat bosbessen. Want het vriendinnetje van Willis is natuurlijk stapelgek op bosbessentaart.’ Zo dus.

Zoveel films, zoveel biersoorten
Uit de goed gevulde filmladder aan speciale bieren van Cinema Brewers kozen wij Brimstone, Lebowski, King Kong en 5$ Shake.

Brimstone is vernoemd naar de gelijknamige western van de Nederlandse regisseur Martin Koolhoven. Het is een American Amber Ale gebrouwen met bloedsinaasappel en Citra hop. De bloedsinaasappel in het bier verwijst naar het bloed dat rijkelijk vloeit in de film. De Australische hopsoorten zijn een saluut aan de Australische acteur Guy Pearce en de Citra hop verwijst naar de onschuld van een glaasje limonade.

Lebowski is natuurlijk afgeleid van de cultfilm en all time classic ‘The Big Lebowski’ van de Coen Brothers. Deze all-American Lager (pilsener) is gebrouwen met een twist van citroengras. Citroengras? ‘Cause you know, Vietnam dude, where many of us died face down in the mud’. Snap jij het?

IPA of tripel?
Wij zijn benieuwd welke films de vrienden van Cinema Brewers verder nog gaan ‘verbieren’. We hebben wel een suggestie: een heftige IPA in de geest van ‘Mad Max’ of een stevige tripel die zelfs ‘Barfly’ Mickey Rourk van z’n kruk blaast. We keep you posted!

Klik op de flesjes als je wilt weten wat er onder de kroonkurk zit of als je wilt bestellen.

phone BEL ONS: 020 480... meer
Wij zijn bereikbaar van 08.00 tot 17.30
email MAIL ONS
Wij reageren binnen 24 uur
> stuur een mail