Flensburger Brauerei

Flensburger Brauerei sinds 1888
Er waren drie goede redenen voor vijf mannen uit Flensburg om in 1888 de Flensburger Brauerei op te zetten. Er was een bron met kristalhelder water afkomstig van de ondergrondse gletsjerstromen uit Noord Scandinavië, ze konden vanwege de noordelijke ligging aan de grens met Denemarken beschikken over ijs voor de koeling van de lagerkelder en last but not least hielden ze van een goed biertje! Daar valt geen speld tussen te krijgen lijkt ons zo.

Duits bier met een beugel
Onder leiding van Emil Petersen groeit Flensburger vanaf de jaren ‘30 uit tot de grootste brouwerij in de Duitse deelstaat Sleeswijk-Holstein. Hij wist dat het bij het brouwen van prachtig Duits bier draait om ervaring en continuïteit. En dat je je met een ‘swing-top bottle’ onderscheidt van de massa. De ‘plop’ van de beugel is sindsdien het handelsmerk van Flensburger. Waar hoorden we dit beugelverhaal eerder?

Duits bier en het Reinheitsgebot
Vanzelfsprekend worden de bieren van de Flensburger Brauerei gebrouwen volgens het in 1516 uitgevaardigde Reinheitsgebot. Deze schrijft voor dat bier alleen graan, water en hop mag bevatten. Het gebruik van andere ingrediënten, zoals bijvoorbeeld kruiden en fruit, is verboden.

Zes ambachtelijke Duitse bieren
‘In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister’, zei Goethe ooit. Dat hebben ze bij de Flensburger Brauerei in hun oren geknoopt. Met slechts zes echte Duitse bieren heeft de brouwerij een beperkt, maar kwalitatief hoogstaand assortiment.

  • Flensburger Pilsener: een karaktervolle klassieker met een vol aroma en zorgvuldig geselecteerde hopsoorten.
  • Flensburger Gold: een goudkleurig, rijk bier met subtiele hopsmaak van premium kwaliteit.
  • Flensburger Dunkel: ‘The dark side of pleasure’. Lichtbitter, fris en rijk van smaak met een elegante zachtheid.
  • Flensburger Weizen: goudkleurig, fris, sprankelend en troebel. Bier van hoge gisting met een fruitige en verfrissende smaak.
  • Flensburger Frühlingsbock: lentebock met een hint van hop. Fris en vol als de lente.
  • Flensburger Winterbock: rijk, kruidig bier met een milde smaak om je in de winter aan te warmen.

Als belangrijke vertegenwoordigers van de Duitse brouwtraditie kozen wij voor Flensburger Pilsener, Dunkel en Weizen.

Klik op de flesjes als je precies wilt weten wat er onder de beugel zit of als je wilt bestellen.