Flying Dog

Brewery

De eerste brouwerij in Aspen sinds 100 jaar
Flying Dog Brewery wordt in 1990 in de bekende wintersportplaats Aspen, Colorado, opgericht door bergbeklimmer George Stranahan. In het begin is het nog een brewpub (half café, half brouwerij), al snel staat er een volwaardige brouwerij te ronken waarin ook zijn boezemvriend Richard McIntyre deelneemt. Flying Dog is overigens de eerste brouwerij in Aspen in meer dan 100 jaar.

IPA in de prijzen
In 1991 valt Flying Dog Doggie Style op het ‘Great American Beer Festival’ in de prijzen en wordt verkozen tot ‘Best Pale Ale of America’. Dit is het startschot voor de aldoor groeiende reputatie en stijgende bierproductie van Flying Dog. De brouwerij barst hierdoor al snel uit haar voegen en na een tussenstap in Denver, verhuist de Flying Dog Brewery in 2006 naar de huidige locatie in Frederick, Maryland.

Good Beer, No Shit
Flying Dog is naast haar mooie bieren met provocerende namen, ook bekend vanwege haar bijzondere etiketten van de kunstenaar Ralph Steadman, een goede vriend van Flying Dog oprichter George Stranahan. Hij is het die op het achteretiket van Road Dog, ‘Good Beer, No Shit’ schrijft, waarna het bier gedurende vijf jaar door de autoriteiten uit de schappen wordt verbannen.

Speciaalbier met een speciaal etiket
Hoewel Flying Dog nooit meer uit de schappen is verbannen, weet Ralph Steadman de bierliefhebber steeds weer te verrassen met originele kunstwerkjes op de etiketten. Ook een andere goede vriend van George Stranahan, outlaw journalist Hunter S. Thompson, draagt zijn steentje bij en introduceert de lijfspreuk van Flying Dog: ‘Good people drink good beer.’ Dat kunnen wij alleen maar beamen.

De biersoorten van Flying Dog
Flying Dog heeft een kast vol bijzondere biersoorten. De volgende bieren zijn het hele jaar verkrijgbaar: Raging Bitch (Belgian IPA), Bloodline (Blood Orange Ale), Snake Dog (IPA), The Truth (Imperial IPA), Doggie Style (Pale Ale), Gonzo (Imperial Porter) en Double Dog (Double IPA). Daarnaast is er een ruim aanbod Seasonals en Limited Releases.

Met de zeven bieren van Flying Dog die wij voor jou selecteerden, zet je een uitgesproken bierassortiment neer waar veel vraag naar is.

Klik op de flesjes als je wilt weten wat er precies onder de kroonkurk zit of als je wilt bestellen.

phone BEL ONS: 020 480... meer
Wij zijn bereikbaar van 08.00 tot 17.00
email MAIL ONS
Wij reageren binnen 24 uur
> stuur een mail

Particulier?
Bestel direct Flying Dog bij Dare to Drink Different