KOMPAAN

Keep your friends close, and Kompaan closer!
Jasper Langbroek en Jeroen van Ditmarsch zijn twee kompanen uit Den Haag die geloven in écht leven. Door te dromen, te durven en te doen. Hun droom? Een eigen brouwerij. Logisch, want bij kameraadschap hoort nu eenmaal een goed glas bier. Zo is Brouwerij Kompaan ontstaan en zo hopen ze alle vrienden te inspireren om te genieten van elke dag. Hun motto: Dit is onze tijd!

Het begint met blond bier
De Kompaan bieren worden met passie gebrouwen uit zuiver water en een premiumselectie van zon- en regenovergoten hoppen, gerst en tarwe van het veld.

In 2012 verlaat de eerste batch Kompaan Bondgenoot (toen nog Hopped Blond) de brouwerij. Een enorm succes: het blonde bier vliegt de brouwerij uit. Al snel worden er twee nieuwe vriendenbieren aan de bierkaart toegevoegd: Kompaan Kameraad en Kompaan Vrijbuiter.

Nog meer Haagsche speciaalbieren
De vraag naar Kompaan bier blijft groeien en het illustere duo Handlanger en Bloedbroeder worden aan de ‘core range’ speciaalbieren van de Haagsche brouwerij toegevoegd. Ook organiseren de vrienden voor het eerst het Kompaan Bierfestival op het terrein van het F.A.S.T. Surfdorp. Inmiddels zijn daar nog twee festivals aan toegevoegd: het Bontgenoot Bierfestival en de Bloedbroeder Craft Beer Gathering.

De nieuwe Kompaan brouwerij
Steeds meer mensen krijgen de smaak van de Kompaan bieren te pakken en de brouwerij moet opschalen. Na een tussenstap in ateliercomplex ‘De Besturing’, verhuist Brouwerij Kompaan in 2015 naar de Saturnusstraat in Den Haag. De eind november 2016 opgeleverde brouwerij annex proeflokaal, ligt aan de kade van de Haagvliet in Den Haag. Je kunt er dus in alle rust in je bootje naartoe dobberen en aanmeren voor een goed glas bier.

Een grote vriendenschaar
Naast Kameraad kun je via Bier&cO ook de rest van deze vriendengroep in je kroeg binnenhalen: Vrijbuiter, Bondgenoot, Bloedbroeder, Badgast en Handlanger. En alsof dat nog niet genoeg is hebben we ook twee bieren uit de Foreign Legion serie van Kompaan in de schappen staan: Joey Greenhorn en Thierry Sauvage.

Klik op de flesjes als je wilt weten wat er onder de kroonkurk zit of als je wilt bestellen.

phone BEL ONS: 020 480... meer
Wij zijn bereikbaar van 08.00 tot 17.30
email MAIL ONS
Wij reageren binnen 24 uur
> stuur een mail