Brouwerij

Lindeboom

Lindeboom, het bier van hier
In 1870 legt Willem Geenen met de opening van Geenen’s Bieren de basis voor het huidige familiebedrijf Bierbrouwerij Lindeboom. Vanuit het Limburgse Neer, voorziet de brouwerij in eerste instantie vooral de driehoek Weert-Roermond-Venlo van gerstenat. Inmiddels vindt een derde van het bier zijn weg naar de rest van Nederland. Sinds 1995 mag de brouwerij zich Hofleverancier noemen.

Het hoofd bieden aan de grote bierbrouwerijen
Dankzij de goede kwaliteit van het bier, het zakelijk instinct en sterke verankering in het Limburgse land, heeft Bierbrouwerij Lindeboom als relatief kleine brouwer het hoofd boven water weten te houden in het geweld van de grote nationale en internationale brouwers. Iets wat niet veel brouwers hen na kunnen zeggen. De sterke regionale binding van de brouwerij komt nog het best tot uitdrukking in de slogan: Lindeboom, ‘t bier van hier.

Bewust en betrokken
Met de opening van een nieuwe brouwzaal in 2013 zet Bierbrouwerij Lindeboom een stap richting een meer duurzame bierproductie. Het brouwproces is efficiënter ingericht waardoor het minder tijd en energie kost en er is een warmteterugwinsysteem geïnstalleerd. Ook is een nieuwe spoelmachine geïnstalleerd die minder water en energie gebruikt. Daarnaast heeft de brouwerij logistiek een efficiencyslag geslagen door de routes en belading van de wagens aan te passen.

Een groene toekomst
Ook de toekomst van Lindeboom is groen. Er staat een verbouwing van de expeditie en het proeflokaal op stapel. Net als bij de brouwzaal zijn duurzaamheid, efficiencyverhoging en energiebesparing hierbij belangrijke uitgangspunten.

Prijswinnende speciale bieren
Veel bieren van de brouwmeesters van Lindeboom vallen nationaal en internationaal in de prijzen. Zo wint Lindeboom Herfstbock met de oorspronkelijke brouwreceptuur en ondergistende giststam de gouden European Beer Star 2016 tijdens de Brusselse Beer Challenge. Ook Lindeboom Pilsner en Gouveneur Blond vallen dat jaar in de prijzen met respectievelijk brons in de Dutch Beer Challenge en een zilveren Beer Star in Brussel. In 2018 haalt Gouverneur Blond zelfs een zilveren medaille bij de World Beer Cup – de Olympische Spelen van het bier.

Uitgebreide bierkaart
Bierbrouwerij Lindeboom heeft 15 bieren op de bierkaart staan, waarvan wij er 9 in ons assortiment hebben opgenomen. Van dubbel tot tripel, van blond tot wit en van pils tot stout. Stuk voor stuk ambachtelijk gebrouwen bieren waar je gasten graag hun lippen aan zullen zetten.

Klik op de flesjes als je wilt weten wat er onder de kroonkurk zit of om te bestellen.