Oedipus Brewing 

Vier vrienden in het bier
Oedipus Brewing, opgericht in 2012, is ontstaan uit de vriendschap van Alex, Paul, Sander en Rick en hun liefde voor goed bier. In de Amerikaanse bierbar ‘The Beer Temple’ in Amsterdam, ontdekken ze smaken die ze in Nederland nog nooit geproefd hebben. Na deze eyeopener lopen de vier vrienden de Nederlandse bierfestivals af en besluiten vervolgens om het Nederlandse bierlandschap op te schudden door aantrekkelijke kwaliteitsbieren te gaan brouwen voor iedereen.

Brouwerij Oedipus brengt mensen bij elkaar
De eerste brouwvaardigheden doen ze op in de keuken met twee grote pannen op het fornuis. Vanaf het allereerste begin delen de vrienden hun bieren op kunst- en muziekfestivals en streekmarkten. Zo brengt Oedipus Brewing mensen bij elkaar om te genieten van een goed gesprek, lekker eten en culturele activiteiten. En natuurlijk een goed glas bier. De feedback die ze vervolgens krijgen, vormt de kern van hun aanpak om steeds betere bieren te brouwen.

Mannenliefde, speciaalbier met een boodschap
Met hun eerste brouwsel Mannenliefde, stelt Oedipus Brewing in 2012 het door de grote brouwerijen gecreëerde stereotype van de bierdrinker – machoman die met zijn vrienden voetbal kijkt – aan de kaak. Hun boodschap: de wereld is kleurrijk en divers en bier is er voor iedereen. En wordt een stuk leuker met deze aangenaam droge saison! Een speciaalbier dat je overigens ook best met je vrienden tijdens het voetbal mag drinken.

Planet Oedipus Festival
Oedipus organiseert jaarlijks een bierfestival dat zijn gelijke niet kent. Op Planet Oedipus vind je bieren uit binnen- en buitenland, eten van over de hele wereld en live muziek van een andere planeet. Ook dit jaar was het weer een spektakel.

Speciaalbier dat aanzet tot nadenken
Inmiddels brouwt Oedipus Brewing vele hectoliters speciaalbier in hun eigen brouwerij die je onder andere kunt proeven in hun Taproom in Amsterdam. Alle Oedipus bieren hebben een uitgesproken smaak, bezitten humor en zetten aan tot nadenken. Dus zeker leuk om je gasten mee uit te dagen. Het vaste assortiment bestaat naast Mannenliefde uit Mama (Pale Ale), ThaiThai (Tripel), Gaia (IPA), Offline (White Ale) en Polyamorie (Sour Pale Ale). Daarnaast wordt de bierkaart gevuld met seizoensbieren, een wisselend Dark Beer en een vrachtlading Collaborations.

Klik op de flesjes als je wilt weten wat er onder de kroonkurk zit of om te bestellen.

phone BEL ONS: 020 480... meer
Wij zijn bereikbaar van 08.00 tot 17.30
email MAIL ONS
Wij reageren binnen 24 uur
> stuur een mail