Sierra Nevada

Brewing Company

Passion for the alchemy of brewing
Thuisbrouwers Ken Grossman en Paul Camusi beginnen de Sierra Nevada Brewing Company eind jaren ’70. Zoals bij startups wel vaker het geval is, groeit het geld hen niet op de rug. Ze knutselen hun eerste brouwketels daarom zelf in elkaar van oude zuivelapparatuur die ze tijdens strooptochten op het platteland bijeen sprokkelen. Hun doel is simpel: bier brouwen dat ze zelf willen drinken.

Inspirerende craft beer pionier
Het eerste bier dat ze in 1980 brouwen is Sierra Nevada Pale Ale, een prachtig speciaalbier boordevol Cascade hop, dat z’n tijd ver vooruit is. Dit is ook het bier dat in de jaren die volgen, brouwers van over de hele wereld inspireert tot het brouwen van craft beer. Zo is de Sierra Nevada Brewing Company een van de pioniers van de Amerikaanse Craft Beer Revolution.

Duurzaam in hart en nieren
Bij de oprichting van de brouwerij bestond er niet zoiets als kleinschalige bierbrouwapparatuur. Alles werd met de hand speciaal voor de brouwerij gemaakt. Hergebruik, reductie en recycling waren geen termen uit een gelikt marketingverhaal, maar pure noodzaak en de basis van het business model. Sierra Nevada Brewing Company is trouw gebleven aan deze principes en doet er alles aan om de belasting van het milieu zoveel mogelijk te beperken.

Hop, hop, hop
De bieren van Sierra Nevada zijn typische West-Coast brouwsels: geurige bieren met aromatische hopsoorten. De laatste aanwinst is de Torpedo Extra IPA, gebrouwen met een nieuwe dry-hopping techniek die extra aroma afgeeft aan het bier zonder de extra bitterheid. Een mooie aanvulling op de Hop Hunter en de Pale Ale waar het succesverhaal van Sierra Nevada ooit mee begon.

Beer Camp: brouwen met vrienden
Sierra Nevada brouwt sinds 2014 onder de naam ‘Beer Camp’ jaarlijks 12 collaboration brews. Het eerste jaar alleen in samenwerking met bevriende Amerikaanse craft beer brouwerijen. Dit jaar wordt de helft gebrouwen met vrienden uit België, Duitsland, Engeland, Japan, Nieuw Zeeland en Denemarken. Zoals ze het zelf zeggen: ‘Brewing with your friends is what Beer Camp is all about.’

Klassieker
Bij Bier&cO hebben wij drie Sierra Nevada bieren boordevol hop in ons assortiment opgenomen: Torpedo, Hop Hunter en de klassieker Pale Ale, het meest gedronken Sierra Nevada bier. Met deze speciaalbieren haal je de pionier van de Amerikaanse speciaalbier revolutie in huis.

Klik op de flesjes als je wilt weten wat er onder de kroonkurk zit of om te bestellen.

phone BEL ONS: 020 480... meer
Wij zijn bereikbaar van 08.00 tot 17.30
email MAIL ONS
Wij reageren binnen 24 uur
> stuur een mail