Over Bier&cO

Bier&cO is de toonaangevende specialist op het gebied van Craft Brewed Beverages uit binnen- & buitenland. Naast een aantal mooie Nederlandse bieren, importeert Bier&cO bijzondere bieren vanuit de hele wereld en distribueert deze naar horeca, slijters, supermarkten en andere dranken(groot)handels. Voor verschillende biermerken is Bier&cO de exclusieve importeur en distributeur voor Nederland en Europa. Voor deze merken verzorgen zij ook de marketing en sales. Bier&cO heeft naast de hoofdvestiging in Amsterdam vier regionaal opererende speciaalbier groothandels en een (online) speciaalbier winkel in Rotterdam (www.bierenzo.nl). Binnen Bier&cO heerst een informele, no-nonsense cultuur: afspraak is afspraak, verstand boven regels en lachen moet. Er werken ruim 45 zeer gedreven medewerkers. Bier&cO is onderdeel van Royal Swinkels Family Brewers.

De 17 man sterke afdeling commercie verzorgt de acquisitie en het beheer van onze afnemers en de marketing van onze merken. De afdeling wordt ondersteund door een enthousiast binnendienstteam dat zowel vanuit het hoofdkantoor als vanuit de regio opereert.

Functieomschrijving

Als accountmanager ben je verantwoordelijk voor het genereren van new business en het verder ontwikkelen van business bij bestaande klanten. Je relatienetwerk bestaat vooral uit horecaondernemers, slijters en evenementenorganisaties. Op basis van het door jou opgesteld marktbewerkingsplan, draag je zorg voor het realiseren van je doelstellingen. Je onderhoudt contact met bestaande relaties en gaat actief op zoek naar nieuwe afnemers. Gezien de diversiteit van de productportfolio, bestaat je toegevoegde waarde voor je klanten vooral uit het adviseren over de samenstelling van een commercieel aantrekkelijk assortiment. De relatie die je zo opbouwt, vertaalt zich terug in een omzetstijging bij bestaande en nieuwe relaties. Uiteraard vervul je ook een belangrijke rol in het aftersalestraject. Je viert je successen, neemt klachten serieus en handelt die snel en professioneel af en koppelt belangrijke informatie terug aan de eigen organisatie. Alles om onze dienstverlening te verbeteren. Je rapporteert aan de Field Sales Manager.

Functie-eisen

 • HBO denk- en werkniveau;
 • Kennis van bieren en/of horeca;
 • Resultaatgericht met uitstekende communicatieve- & onderhandelingsvaardigheden;
 • Toont durf en is daarnaast een relatiebouwer pur sang;
 • Afspraak is afspraak;
 • Woonachtig in het werkgebied is een pré.


Bier&cO biedt

 • Ondernemend, dynamisch en hard groeiend speciaalbierbedrijf;
 • Zeer collegiale, informele en bovenal energieke sfeer;
 • Afwisselende functie en uitdagend werk met veel ruimte voor eigen initiatief;
 • Een marktconform salaris (afhankelijk van leeftijd, opleiding en ervaring) en een bonusregeling;
 • Uitstekend secundair arbeidsvoorwaardenpakket waaronder een laptop, telefoon en voldoende ontwikkelingsmogelijkheden.


Interesse?

De begeleiding van de werving voor deze vacature wordt begeleid door een externe recruiter. Stuur je cv en uitgebreide motivatie naar Annejet Middendorp via annejet@middendorprecruitment.nl. Met eventuele vragen kun je eveneens contact met Annejet opnemen. Zij is bereikbaar via 06-29072705.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.