OVER BIER&CO

Bij Bier&cO houden we ervan om de dingen net wat anders te doen. We zijn niet bang nieuwe wegen te betreden. Vanaf eind jaren tachtig smokkelden we als eersten een lading Belgisch abdijbier voor onze krakersvrienden naar Nederland. Het begin van een groot avontuur. Sindsdien zijn we uitgegroeid tot een van Europa’s grootste importeurs, bouwen we iedere dag aan sterke merken en vormen we hét kenniscentrum van unieke dranken. Met 50 collega’s werken wij in een informele, no-nonsense cultuur: afspraak is afspraak, verstand boven regels en lachen moet. Bier&cO is onderdeel van Royal Swinkels Family Brewers.

DE UITDAGING

Vanwege de verdere groei van de organisatie zijn wij op zoek naar een energieke, resultaatgedreven Bierspecialist. Als Bierspecialist bezoek je dagelijks je klanten om hen te adviseren over ons prachtige bierportfolio. Je doet dit vanuit je passie voor ons product.


WAT GA JE DOEN?

 • Als Bierspecialist ben jij verantwoordelijk voor het genereren van New Business en het verder ontwikkelen van Business bij onze bestaande klanten. Jij werkt daarbij vooral samen met horeca ondernemers en drankenhandels en adviseert hen op het gebied van ons assortiment
 • Brabant en Limburg is een rayon waar we met ons assortiment goed vertegenwoordigd zijn, maar waar ook zeker nog marktaandeel te winnen valt! Een belangrijk aspect in de functie van Bierspecialist is dan ook het acquireren van nieuwe klanten. Dit realiseer jij door het opstellen van een strategisch rayonplan en een scherpe marktanalyse. Vanuit die analyse weet jij precies de kansen binnen het rayon in kaart te brengen en daarop actie te ondernemen
 • Uiteraard is het belangrijk dat jij het contact met onze huidige relaties goed en innig onderhoudt, zij zijn immers de basis van jouw rayon. Jij trekt samen op in de markt en zorgt voor gezamenlijke successen en uitbreiding van het totaalportfolio craft. De belangrijkste uitdaging in jouw rol is het geven van een maatwerk advies over de samenstelling van een commercieel aantrekkelijk craft bier assortiment, jij doet dit vanuit jouw passie voor onze producten en jouw marktdeskundigheid.

DIT BIEDEN WE JOU

 • Een goed salaris inclusief een vaste eindejaarsuitkering (13e maand), 8% vakantiegeld en 15% bonus over jouw jaarsalaris
 • 30 vrije dagen en een lease-auto inclusief tankpas
 • Korting op de zorgpremie en sporten via bedrijfsfitness.nl en de mogelijkheid om gebruik te maken van de bedrijfsfitness
 • Biergeschenken en kortingsacties, omdat we jou graag kennis laten maken met ons bierportfolio
 • De kans om je persoonlijk te ontwikkelen via onze Academy, waar je online trainingen en opleidingen kunt volgen.

En ja, op zijn tijd, samen met collega’s, een heerlijk bier proeven uit onze ruime selectie van mooie biermerken hoort er natuurlijk ook bij.

WIE BEN JIJ?

 • Jij hebt een commerciële HBO opleiding afgerond en bij voorkeur enige werkervaring in het sales of horeca vak.
 • Daarnaast heb je uiteraard affiniteit met onze producten
 • Jij bent woonachtig in het rayon Brabant & Limburg
 • Als Bierspecialist durf je lef te tonen en ben jij een relatiebouwer pur sang
 • Daarnaast ben jij een commerciële, vasthoudende en energieke persoonlijkheid, die in staat is om het verhaal achter onze craft bieren over te brengen op onze (potentiële) klanten.

Voldoe jij aan de functie-eisen en lijkt het je leuk om deel uit te maken van het enthousiaste team van Bier&cO? Solliciteer op deze vacature via de website van Swinkels Family Brewers.

Heb jij na het lezen van deze functieomschrijving nog vragen? Neem dan gerust contact op door te bellen of appen naar Mark Raijmakers (Recruitment Manager) via 06-20329816.