Over Bier&cO

 Bij Bier&cO houden we ervan om de dingen net wat anders te doen. We zijn niet bang nieuwe wegen te betreden. Vanaf eind jaren tachtig smokkelden we als eersten een lading Belgisch abdijbier voor onze krakersvrienden naar Nederland. Het begin van een groot avontuur. Sindsdien zijn we uitgegroeid tot een van Europa’s grootste importeurs, bouwen we iedere dag aan sterke merken en vormen we hét kenniscentrum van unieke dranken. Met 50 collega’s werken wij in een informele, no-nonsense cultuur: afspraak is afspraak, verstand boven regels en lachen moet. Bier&cO is onderdeel van Royal Swinkels Family Brewers.

De uitdaging

Als Bierspecialist ben je verantwoordelijk voor het genereren van new business en het verder ontwikkelen van business bij onze bestaande klanten. Je werkt daarbij vooral samen met horeca ondernemers en drankenhandels.

Wat ga je doen?

 • Midden & Oost Nederland is een rayon waar nog veel marktaandeel te winnen valt. Een belangrijk aspect in deze functie is dan ook het binnenhalen van nieuwe klanten. Dit realiseer je door het opstellen van een strategisch rayonplan en een scherpe analyse van je markt. Vanuit die analyse weet jij precies de kansen binnen het rayon in kaart te brengen en daarop actie te ondernemen.
 • Uiteraard is het zeer belangrijk dat je onze huidige relaties onderhoudt, zij zijn immers de basis van je rayon. Je trekt samen op in de markt en zorgt voor gezamenlijke successen en uitbreiding van het totaalportfolio craft. De belangrijkste uitdaging in jouw rol is het geven van een maatwerk advies over de samenstelling van een commercieel aantrekkelijk craft bier assortiment.


Dit bieden wij jou

 • Een goed salaris inclusief een vaste eindejaarsuitkering (13e maand), 8% vakantiegeld en 15% bonus over je jaarsalaris.
 • 30 vrije dagen en reiskostenvergoeding.
 • Korting op de zorgpremie en sporten bij bedrijfsfitness.nl en de mogelijkheid om gebruik te maken van de bedrijfsfitness.
 • Biergeschenken en kortingsboekjes, omdat we je graag kennis laten maken met ons bierportfolio.
 • De kans om je persoonlijk te ontwikkelen via onze Academy, waar je online trainingen en opleidingen kunt volgen.

En ja, op zijn tijd, samen met collega’s, heerlijk bier proeven uit onze ruime selectie van mooie biermerken hoort er natuurlijk ook bij.

Wie ben jij?

 • Je hebt een commerciële HBO opleiding afgerond en bij voorkeur enige werkervaring in het sales vak binnen de horeca.
 • Je bent woonachtig in het rayon Midden & Oost Nederland, durft lef te tonen en bent daarnaast een relatiebouwer pur sang.
 • Daarnaast ben je een commerciële, vasthoudende en dynamische persoonlijkheid, die in staat is om het verhaal achter onze craft bieren over te brengen op onze (potentiële) klanten.
 • Je blijft overeind in moeilijke situaties en pakt altijd positief door. Sales in horeca is voor jou bekend terrein en je hebt een passie voor bier en mensen. Bovenal haal je energie uit het binnenhalen van nieuwe klanten.
 • In de rol van Bierspecialist krijg je de vrijheid om te ondernemen; een stevige ondernemersgeest is dan ook een must.


Zo kun jij solliciteren

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en voel je je aangesproken door deze vacature? Verras ons dan ben jouw motivatie door te solliciteren via de website van Swinkels Family Brewers.

Heb je na het lezen van deze vacature nog vragen? Neem dan gerust contact op door te bellen of appen naar Mark Raijmakers, Recruitment Manager, via 06-20329816.