OVER BIER&CO

Bij Bier&cO houden we ervan om de dingen net wat anders te doen. We zijn niet bang nieuwe wegen te betreden. Vanaf eind jaren tachtig smokkelden we als eersten een lading Belgisch abdijbier voor onze krakersvrienden naar Nederland. Het begin van een groot avontuur. Sindsdien zijn we uitgegroeid tot een van Europa’s grootste importeurs, bouwen we iedere dag aan sterke merken en vormen we hét kenniscentrum van unieke dranken. Met 50 collega’s werken wij in een informele, no-nonsense cultuur: afspraak is afspraak, verstand boven regels en lachen moet. Bier&cO is onderdeel van Royal Swinkels Family Brewers.

WAT GA JE DOEN?

 • Als Sales Manager ben je verantwoordelijk voor het vergroten van het landelijk marktaandeel van Bier&cO. Het genereren van nieuwe klanten en het verhogen van het volume van ons mooie portfolio aan craft brewed beverages zijn je grootste uitdagingen.
 • Deze uitdaging ga je niet alleen aan; je team bestaat uit 5 gedreven Bierspecialisten. Samen met jouw team werk je aan een strategisch plan voor Nederland, wat jij vertaalt naar een concreet actieplan voor de Bierspecialisten in de verschillende regio’s.
 • Daarnaast bouw je, vanuit jouw sales ervaring, aan relaties met klanten en drankenhandels. Je begrijpt de wensen van onze (potentiële) klanten, volgt de ontwikkelingen in de markt en weet deze gecombineerde kennis om te zetten in goede resultaten voor Bier&cO.
 • Als Sales Manager ligt je belangrijkste uitdaging echter bij het motiveren, coachen en ontwikkelen van je team, zodat jouw team dagelijks het verschil kan maken bij de klant.

DIT BIEDEN WE JOU

 • Een goed salaris inclusief 13e maand, 8% vakantiegeld en 20% bonus over je jaarsalaris.
 • 30 vrije dagen, een lease auto, en korting op de aanvullende zorgpremie.
 • Daarnaast heb je bij ons de mogelijkheid om hybride te werken. Uiteraard ontvang je een vergoeding voor de dagen dat je thuiswerkt.
 • Bij ons profiteer je van korting op sporten bij meer dan 600 sportlocaties in Nederland (via bedrijfsfitness.nl) en de mogelijkheid om gebruik te maken van de fitnessruimte van Swinkels Family Brewers in Lieshout.
 • Uiteraard willen we je ook kennis laten maken met ons geweldige portfolio. In onze “Dare to Drink Different”-personeelsshop kun je met flinke korting kennismaken met de meest bijzondere craft dranken.
 • We geven je de kans om jezelf te ontwikkelen. Of je nou leert “on the job” of via trainingen uit onze Academy, bij ons is er altijd ruimte om te groeien.

En ja, op zijn tijd, samen met collega’s, een heerlijk bier proeven uit onze ruime selectie van mooie biermerken hoort er natuurlijk ook bij.

WIE BEN JIJ?

 • De ideale Sales Manager heeft minimaal 7 jaar relevante werkervaring, gecombineerd met een afgeronde commerciële HBO opleiding. Een achtergrond in de bierwereld is mooi meegenomen, maar geen harde eis. Affiniteit met horeca is wel belangrijk!
 • In de rol van Sales Manager krijg je de vrijheid om te ondernemen; een stevige ondernemersgeest is dan ook een must. Deze ondernemersgeest weet jij echter als geen ander te combineren met het bouwen aan een gedegen sales fundament voor je team. Je bouwt daarbij aan structuur en gebruikt systemen om beter data-gestuurd sales te kunnen bedrijven.
 • Daarnaast ben je een commerciële, vasthoudende en dynamische persoonlijkheid, die in staat is om het verhaal achter Bier&cO over te brengen op onze (potentiële) klanten. Daarbij haal je energie uit het maken van nieuwe klanten.
 • Je bent een natuurlijke netwerker, die sterk is in het managen van relaties. Een 9-tot-5 mentaliteit is jou onbekend en je vindt het logisch om soms ook in de avonden en weekenden te werken.
 • Gezien de landelijke rol woon je bij voorkeur in de buurt van het Bier&cO hoofdkantoor (Amsterdam) of centraal in Nederland.

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en voel je je aangesproken door deze vacature? Verras ons dan met jouw motivatie door te solliciteren via de website van Swinkels Family Brewers.