Alcoholvrij bier

Dé categorie bieren die de laatste jaren het hardst is gegroeid is – met kop en schouders – alcoholvrij bier. Niet alleen omdat het past in een veranderend consumptiepatroon: we leven steeds bewuster en gezonder, waarbij we graag een smakelijk (alcoholvrij) bier drinken. Wat zeker ook een grote rol speelt is dat deze bieren stukken beter zijn gaan smaken – als gevolg van nieuwe brouwtechnieken – en dat steeds meer biersoorten alcoholvrije varianten kennen, waardoor er simpelweg meer te kiezen valt voor de consument. Nu is het moment om in te spelen op deze trend!

Neem vandaag nog vrijblijvend contact met ons op via 020 – 480 2000 of vul onderstaand formulier in.

Verschil alcoholarm en alcoholvrij

Nog even voor de zekerheid: er is een verschil tussen alcoholarm en alcoholvrij, wat afhangt van waar het gebrouwen is. In Nederland geproduceerd mag alcoholvrij bier niet meer dan 0,1% alcohol per volume bevatten en voor alcoholarm geldt een grens van 1,2% alcohol per volume. Maar in andere Europese landen gelden andere grenzen: zo mag een Duits of Engels alcoholvrij bier 0,5% alcohol per volume bevatten. En omdat het daar is toegestaan, mag het vanwege Europese wetgeving in Nederland ook als zodanig verkocht worden. Verwarrend, jazeker – maar smakelijk bovendien!

Hoppig en vol karakter. Goede balans, prima bitterheid en zeer veel smaak.

Geïnteresseerd geraakt in onze smaakvolle alcoholvrije bieren?

Variatie

Ooit was er alleen alcoholvrij pils, tegenwoordig vind je alcoholvrij bier in allerlei kleuren, geuren en smaken. Om overzicht te scheppen organiseerden De Volkskrant en Misset Horeca speciale smaaktesten waarin allerlei soorten bier voorbij kwamen. De einduitslag? Om de smaak hoef je een alcoholvrij of alcoholarm bier niet meer te laten staan. Trots zijn wij o.a. op ‘onze’ Jever Fun, BrewDog Nanny State en Weihenstephaner Hefeweizen Alkoholfrei die keer op keer hoge ogen gooien.

Brouwmethode

Vroeger werd er gist gebruikt die weinig tot geen alcohol aanmaakte waardoor het alcoholvrije bier wat muf smaakte. In Duitsland brouwt men voluit en ‘filtert’ dan de alcohol eruit, waardoor er een echte biersmaak overblijft. En nu is er nog iets nieuws: verdampen onder hoge druk zorgt ook voor smaakbehoud.

Verantwoord genieten

Als ondernemer bied je natuurlijk een uitgekiend assortiment alcoholarm en alcoholvrij bier aan je gasten. Zo geef je invulling aan je eigen verantwoorde ondernemerschap. Daarbij: de gast vraagt er duidelijk om, en het verruimt de mogelijkheden om bier te genieten zoals bij de lunch, nu er alcoholvrije bieren – en dus een verantwoorde keuze – beschikbaar zijn. Dare to drink different!

Overigens vindt Bier&cO dat je alcoholvrij bier niet met frisdrank mag verwarren, en dus raden wij sterk af om deze bieren aan kinderen te schenken. Het mag dan misschien ‘NIX 18’ zijn: wij vinden het geen verstandige keuze.

Geïnteresseerd geraakt in onze smaakvolle alcoholvrije bieren?

Bel ons via 020 – 480 2000 mail ons op info@bierenco.nl of vul onderstaand formulier in.