Brasserie

Dupont

Traditie en kwaliteit
Brasserie Dupont is één brok Belgische biergeschiedenis, gedreven door traditie en kwaliteit. De brouwerij staat in Tourpes, in het centrum van West-Henegouwen, waar al sinds 1844 onafgebroken bier wordt gebrouwen. Het is in die tijd vooral seizoensbier dat in de winter wordt gebrouwen om ’s zomers de dorstige kelen te smeren van de seizoensarbeiders op het veld.

Vader Dupont doet zoonlief een brouwerij en tien cafés cadeau
In 1920 koopt Alfred Dupont de hoevebrouwerij Rimaux-Deridder en tien cafés voor zijn zoon Louis om hem van emigratie naar Canada te weerhouden. Deze gulle geste is het begin van de huidige Brasserie Dupont. De hoeve brouwt Bière de Saison (seizoensbier) en Bière de Miel (honingbier). Vanaf 1950 specialiseert het familiebedrijf  zich in de productie van hoge gistingsbieren met hergisting in de fles. De brouwerij is vanaf 1920 een onafhankelijke familiebrouwerij gebleven. Op dit moment staat Olivier Dedeycker aan het roer, de vierde generatie uit dit roemrijke brouwersgeslacht.

Saison Dupont: het beste bier ter wereld
De meest gerenommeerde bieren van Brasserie Dupont zijn zonder meer de Moinette Blond en Saison Dupont. Vooral die laatste valt in Amerika in de smaak. Bij een uitgebreide smaaktest van het toonaangevende Amerikaanse mannenblad ‘Men’s Journal’ komt Saison Dupont als beste uit de bus. Hun oordeel: ‘The best beer in the world.’

Biologisch gebrouwen speciaalbier
Sinds 1990 brouwt Brasserie Dupont zes van de vijftien bieren volledig biologisch: Biolégère (blond bier),  Bière de Miel Bio (honingbier), Blanche du HT Bio (blond), Moinette Bio (koperblond), Saison Bio (ook koperblond) en Saison Bio Triomf (amber). Stuk voor stuk speciale bieren van hoge gisting met hergisting op fles. De biologische herkomst van de ingrediënten wordt gecontroleerd door keuringsinstituut Cerisys.

Speciale bieren gaan de grens over
De jaarlijkse productie van Brasserie Dupont bedraagt 18.000 hectoliter. En ze houden hun Belgische bieren gelukkig niet alleen voor zichzelf; 40 procent van de totale productie gaat de grens over naar het buitenland. Zo kunnen bierliefhebbers in Verenigde Staten, Japan, Canada, Frankrijk, Italië, Engeland en Nederland ook van de Belgische bieren van deze unieke familiebrouwerij genieten. Wij hebben een selectie van de mooiste bieren van Brasserie Dupont in ons assortiment opgenomen.

Klik op de flesjes als je wilt weten wat er onder de kroonkurk zit of om te bestellen.

phone BEL ONS: 020 480... meer
Wij zijn bereikbaar van 08.00 tot 17.00
email MAIL ONS
Wij reageren binnen 24 uur
> stuur een mail

Particulier?
Bestel direct Dupont bier bij Dare to Drink Different