BrewDog

Revolutie tegen de middelmaat
De Schotse oprichters van BrewDog, Martin Dickie en James Watt, raken op een gegeven moment verveeld van de industrieel gebrouwen bieren, zoals de lagers en de ales, die de markt domineren. De twee nemen het heft in eigen hand en besluiten hun eigen bieren te gaan brouwen. Zo wordt BrewDog in april 2007 geboren.

Passie voor craft beers
De toen nog 24-jarige vrienden krijgen een lening van de bank, huren een geschikt gebouw en beginnen ‘hardcore’ bier te brouwen. De flesjes worden met de hand gevuld om vervolgens vanuit de achterbak van een busje verkocht te worden op lokale markten. De missie van de oprichters is om andere mensen te inspireren en net zo gepassioneerd te laten raken van speciaalbier als zijzelf. Deze missie staat vandaag de dag nog steeds hoog in het vaandel bij BrewDog.

Milieuvriendelijke brouwerij voor speciaalbier
BrewDog groeit explosief en wordt in een mum van tijd zo succesvol, dat Martin en James op zoek moeten naar een nieuwe locatie. Via crowdfunding wordt uiteindelijk een nieuwe brouwerij gefinancierd in Ellon, 25 kilometer ten noorden van Aberdeen. Het is een van de meest technologisch geavanceerde en milieuvriendelijke brouwerijen ter wereld. Milieutechnologie is sowieso heel belangrijk voor BrewDog. De brouwerij beschikt over een progressief warmte-terugwinsysteem dat het energieverbruik drastisch vermindert. Daarnaast maakt de brouwerij alleen gebruik van lokale producten. Niet alleen in Ellon wordt BrewDog bier gebrouwen. In 2017 opende BrewDog een brouwerij in Columbus, Ohio en recentelijk in 2019 een brouwerij in het Australische Brisbane. Wederom via crowdfundig gefinancierd. Hoezo klantenbinding?

Maverick
Sinds de oprichting heeft BrewDog 3 huisstijlen gehad, die op hun eigen manier precies weergeven in welke fase BrewDog zich bevindt. Begonnen als ‘anarchist’ in 2007 werd het een ‘rebel’ in 2013 – en nu, in 2020, begint het tijdperk van de ‘maverick’. Wat dat is? Het staat voor iemand die de dingen op geheel eigen wijze aanpakt: een non-conformist, een eigenzinnig individu dat buiten de lijntjes kleurt. Dat is wel van toepassing op de meest succesvolle Europese craft brewer van dit millennium!

Niet alleen wordt de nieuwe fase zichtbaar in een nieuw uiterlijk van flessen en blikjes, het is werkelijk een nieuw hoofdstuk in het Boek van BrewDog. Alles draait nu om de kracht van onafhankelijkheid, de gemeenschap en de positieve krachten die een bedrijf kan losmaken om van de wereld een mooiere plek te maken, om ervoor te zorgen dat we ook straks nog een planeet hebben waar we bier kunnen brouwen – en genieten.

Klik op de blikjes als je wilt weten wat er in zit of als je wilt bestellen.

phone BEL ONS: 020 480... meer
Wij zijn bereikbaar van 08.00 tot 17.00
email MAIL ONS
Wij reageren binnen 24 uur
> stuur een mail

Particulier?
Bestel direct Brewdog bier bij Dare to Drink Different