Brouwerij

John Martin

In 1909 streek de Engelse meesterbrouwer John Martin neer in Belgie. Hij vond dat alleen kenners zijn bieren konden waarderen. Dankzij een mengeling van Engelse tradities, Belgisch vakmanschap en een flinke dosis lef zijn de speciaalbieren van John Martin ware schatten die je geproefd moet hebben.

Ondertussen heeft John Martin zijn vleugels gespreid en behoren Brouwerij Timmermans en de Microbrouwerij en sinds kort Distillerij Waterloo sinds 2015 en de nieuwe Microbrouwerij Bourgogne des Flandres sinds 2016 tot het bedrijf.

‘In 2015 wordt Timmermans Oude Geuze uitgeroepen tot ‘World’s Best Sour Beer’ op de prestigieuze World Beer Awards.’

Brouwerij Timmermans
Brouwerij Timmermans, opgericht in 1702 en behoort sinds 1993 tot de ‘Martin’s Finest Beer Selection’, is de oudste van de in totaal zeven nog actieve Belgische Lambiekbrouwerijen die werken met de unieke methode van de spontane gisting (dus zonder toevoeging van gist). Dit fenomeen, essentieel voor het brouwen van de beste Lambiek, doet zich enkel in een straal van 15 kilometer rond Brussel voor. Hoe dat komt is nog steeds een mysterie.

Brouwerij Bourgogne des Flandres
Bourgognes des Flandres is een bijzondere brouwerij die werkt volgens een typische Belgische biertraditie.  Het bier is een echt Rood Bruin, waarbij Lambiek op gevoel versneden en gemengd wordt met een Oud Bruin tot er de perfecte balans ontstaat. Vlaams Bruin is een beschermde naam die enkel door vier brouwerijen mag worden gebruikt. Een bijzonder bier dus.

Brouwerij Waterloo
De oorsprong van het bier Waterloo dateert van ver voor de beroemde veldslag van 1815. Het bier zag het levenslicht in de middeleeuwen, in 1456 om precies te zijn. Overblijfselen van die tijd wijzen op een kleinschalige brouwerij in de Boerderij van Mont Saint-Jean. Waterloo was een rijk bier door zijn dubbele gisting en stond bekend om zijn zuivere water, de kwaliteit van zijn mout en de zachtheid van zijn hop. Het bier werd beschouwd als een drank die geneeskundige krachten bezat, omdat het extra energie gaf aan herstellende zieken en de soldaten een extra portie moed bezorgde.

Klik op de flesjes als je wilt weten wat er onder de kroonkurk zit of als je wilt bestellen.

phone BEL ONS: 020 480... meer
Wij zijn bereikbaar van 08.00 tot 17.00
email MAIL ONS
Wij reageren binnen 24 uur
> stuur een mail