Jever

Vlakbij de grens met Nederland, nabij Groningen, ligt het Duitse Jever. Een klein stadje dat vooral bekend staat om het Jever Pilsener dat er al ruim 80 jaar wordt gebrouwen door het Friesisches Brauhaus zu Jever. Naast een rijke brouwtraditie en de nieuwste technologieën beschikt de brouwerij naar eigen zeggen eveneens over ‘das Fingerspitzengefühl’. En wie een Jever bier heeft geproefd weet precies wat daarmee bedoeld wordt. Op en top kwaliteit!

Noord Duits pilsener
Juist het pilsener bier heeft enorm geprofiteerd van de bierrevolutie die over de wereld golft: de waardering voor dit, misschien wel het moeilijkst te brouwen, biertype is fors toegenomen. Ook pils komt in vele verschijningen, van de enigszins moutige Tsjechische versies tot knisperend gehopte exemplaren uit Noord-Duitsland. Van die laatste is Jever een schoolvoorbeeld: de hopgift is dusdanig fors dat je de hopbelletjes bijna tussen je tanden kunt voelen. Het geeft het toch al verfrissende biertype een extra oppeppend effect: het voelt ‘droog’ in de mond.

Hop en hop
Een groot verschil met bijvoorbeeld de mateloos populaire India Pale Ale bieren schuilt in de gebruikte hop. IPA wordt vooral met aromatische hopsoorten gebrouwen, die een overwegend fruitig karakter aan het aroma geven, en soms bijna verdovend werken op de tong. Pilsener gebruikt vooral zogenoemde bitterhop soorten: deze zorgen vooral voor de bewaarbaarheid en de prettige tinteling die je in de wangen, op de tong en aan je gehemelte voelt. Misschien dat Jever wel het meest gedurfd gehopte pilsener ter wereld is!

Prijswinnaar bij alcoholvrij
Duitse brouwerijen hebben een naam op te houden als het gaat om het brouwen van smaakrijk maar alcoholvrij bier – en ook hier is Jever een van de betere. Menig smaakpanel, zowel in Nederland als (ver) daarbuiten, verkoos Jever Fun tot ‘lekkerste alcoholvrije pils’. Een kleine kanttekening is dat de Duitse regels zeggen dat je bier, dat niet meer dan 0,5% alcohol bevat, alcoholvrij mag noemen terwijl de Nederlandse regels de grens al bij 0,1% leggen. Desalniettemin mag het hier als alcoholvrij verkocht worden.

Uit het hoogstaande aanbod van de brouwerij hebben wij Jever Pilsener en Jever Fun toegevoegd aan ons assortiment. Klik op de flesjes als je precies wilt weten wat er onder de kroonkurk zit of als je wilt bestellen.

phone BEL ONS: 020 480... meer
Wij zijn bereikbaar van 08.00 tot 17.00
email MAIL ONS
Wij reageren binnen 24 uur
> stuur een mail

Particulier?

Bestel direct Jever bier bij Dare to Drink Different