Magners

17 verschillende appelrassen
In 1935 richt William Magner, in het Ierse plaatsje Clonmel, Magners Irish Cider op. En omdat je appels nodig hebt om cider te maken, koopt hij er ook direct een nabijgelegen appelboomgaard bij. Magners Cider wordt gemaakt van maar liefst 17 verschillende appelrassen en rijpt twee jaar lang in eiken vaten. Dat kan natuurlijk sneller, maar dan zou het geen echte Magners zijn!

Magners of Bulmers?
De zaken gaan goed en al snel verrijst er een heuse ciderfabriek in Dowds Lane, Clonmel. En zoals je wel vaker ziet, wordt het succesvolle bedrijf vervolgens opgekocht door een concurrent. In dit geval de Engelse ciderfabrikant Bulmers die ook maar direct de merknaam besluit te veranderen in Bulmers. Maar dat is inmiddels gelukkig verleden tijd, alleen in Ierse pubs kun je nog Bulmers bestellen, in de rest van de wereld is het weer als vanouds Magners.

Allemansvriend in de goede zin van het woord
Ierse cider is minder droog dan de Engelse varianten en daarom veel toegankelijker voor het Nederlands publiek. Magners Irish Cider is als het ware de Merlot onder de ciders: een echte allemansvriend. Maar dan wel in de goede zin van het woord en met wat minder alcohol: 4,5%. De productie van cider lijkt overigens meer op het maken van wijn dan op het brouwen van bier.

Cider van peren en bessen
Waarom zou je geen cider kunnen maken van peren en bessen? Goeie vraag! Daarom brouwen ze bij Magners nu ook Magners Pear en Magners Dark Fruit voor de broodnodige variatie. Natuurlijk geproduceerd volgens dezelfde kwaliteitsnormen als de appelcider: 100% glutenvrij en 100% natuurlijk.

Iers succesverhaal
Magners Irish Cider is een waar succesverhaal. In minder dan 10 jaar groeide het aandeel in de biermarkt van 2,8% tot meer dan 10%. Magners wordt geëxporteerd naar ruim 50 landen wereldwijd en blijft nog altijd gestaag groeien. Wil je dus een lekkere, doordrinkbare cider in je assortiment, dan is Magners een uitstekende keuze.

Klik op de flesjes als je precies wilt weten wat er onder de kroonkurk zit of als je wilt bestellen.

phone BEL ONS: 020 480... meer
Wij zijn bereikbaar van 08.00 tot 17.00
email MAIL ONS
Wij reageren binnen 24 uur
> stuur een mail

Particulier?
Bestel direct Magners bij Dare to Drink Different