Maximus Brouwerij

Van België naar Leidsche Rijn
Na de nodige ervaring te hebben opgedaan achter de toog van Kafé België in Utrecht, richten Ewald Visser en Arend-Jan Van Dieën samen met brouwer Marcel Snater in 2011 Brouwerij Maximus op. Het eerste jaar huren ze capaciteit bij andere brouwerijen en in 2012 openen ze de deuren van hun eigen brouwerij en proeflokaal in de Utrechtse vinex-wijk Leidsche Rijn. Al snel is dit het kloppend hart en verbindende schakel voor de bewoners van de omliggende woonwijken.

Meer dan een speciaalbier brouwerij
Brouwerij Maximus brouwt haar ambachtelijke bieren met stoom in een schitterende koperen installatie die je vanuit het proeflokaal in volle glorie kunt bewonderen. Naast de commerciële activiteiten is de brouwerij ook een leerwerkbedrijf. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kunnen zich er ontplooien met als doel ergens anders een betaalde baan te vinden. Mooi werk!

Bierfietsen, maar dan anders
Voor zover bekend is Maximus de eerste Nederlandse brouwerij met een eigen wielerclub: de Maximus Stampers. Het is een informele club voor iedereen (m/v) van alle leeftijden en diverse prestatieniveaus. Om mee te kunnen fietsen heb je alleen een racefiets en een fietshelm nodig. Er wordt verzameld bij de Maximus bouwerij en gefietst volgens het principe ‘samen uit, samen thuis’. En dat thuis is dan natuurlijk de brouwerij.

Vaste bieren, specials en collaboraties
Naast wisselende seizoensbieren brouwt Maximus 6 vaste bieren: Pandora (Blond), Brutus (American Amber Lager), Highhops (IPA), Little Fred (Session Blond),  Dakhaas (Witzen) en Diesel (Stout). Stuk voor stuk ambachtelijke bieren die ze zelf lekker vinden en verrassend blijven bij iedere slok. Los van het vaste assortiment brouwt Maximus ook regelmatig Specials en Collaborations.

Prijswinnend bier
Maximus brouwt bier dat prijzen wint. Zo werd Maximus Brutus een aantal jaar geleden op het Utrechtse Bierbrouwers Festival gekozen tot meest gewaardeerde bier van de provincie Utrecht. Op de Dutch Beer Challenge 2019 won Maximus zilver voor haar Pandora in de categorie Blond en twee jaar eerder won de brouwerij hier goud met haar Sour Crystal Meth, een Berliner Weisse van 3.9% bomvol tropisch fruit. Kortom: de bieren van Maximus zijn een aanwinst voor iedere kroeg.

Klik op de flesjes als je wilt weten wat er onder de kroonkurk zit om te bestellen.

phoneBEL ONS: 020 480... meer
Wij zijn bereikbaar van 08.00 tot 17.30
emailMAIL ONS
Wij reageren binnen 24 uur
> stuur een mail