Maximus Brouwerij

Maximus brengt samen!
Maximus Brouwerij is een jonge, ambitieuze bierbrouwerij in Utrecht Leidsche Rijn, opgericht in 2011. Kwaliteit en plezier staan bij het Maximus team van 25 medewerkers voorop. Maximus brouwt ambachtelijke bieren met stoom in de eigen koperen ketels op basis van zuiver water, gerst, hop en gist. Het liefst volgens klassieke concepten, met een nieuwe draai zodat ze verrassend zijn bij iedere slok. Voorbeelden hiervan zijn: het bekroonde Pandora Blond, Dakhaas Witzen, Brutus Amber Lager, High Hops IPA, Little Fred Session Blond en diverse seizoensbieren en specials. Recent zijn  daar de Circus Maximus bieren op blik aan toegevoegd. Hierin krijgen de bestaande bierstijlen extra magie mee in smaak, uitstraling en artwork met als motto Stay Hungry Stay Foolish!

De drijvende kracht van Maximus is mensen samenbrengen en verbinden: bierliefhebbers, bezoekers, personeel en de leerlingen van ons leerwerkbedrijf.

Leerwerkbedrijf
Maximus is naast haar dagelijkse activiteiten ook een maatschappelijk leerwerkbedrijf. Hier krijgen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de ruimte om zich te ontplooien en door te stromen naar een vaste baan of opleiding. Maximus doet dat zonder subsidie. Een van de bieren, Little Fred, staat symbool voor de leerlingen en het leerwerkbedrijf.

Het proeflokaal
Het gezellige proeflokaal van Maximus ligt naast een appelboomgaard in Utrecht Leidsche Rijn en heeft een zonnig terras. Van hieruit is de brouwerij met haar koperen ketels te bewonderen en zie je de brouwers aan het werk. Hier worden de (seizoens)bieren geserveerd en worden proeverijen en een menukaart voor lunch en diner aangeboden. Hier worden evenementen georganiseerd en lokale initiatieven ondersteund zoals het gezamenlijk hop telen & plukken met vrijwilligers voor het jaarlijkse Mockingbird bier. Maximus is ook de thuisbasis van de Maximus Stampers, een wielrenclub met meer dan 500 leden.

phone BEL ONS: 020 480... meer
Wij zijn bereikbaar van 08.00 tot 17.30
email MAIL ONS
Wij reageren binnen 24 uur
> stuur een mail