Stone Brewing

Berlin

Come join the craft beer revolution!
Stone Brewing is een Amerikaanse craft beer brouwerij uit Californië. Sinds de opening in 1996 is de brouwerij uitgegroeid van een kleine microbrouwerij tot een van de grootste craft beer brouwerijen van Amerika. Tot voor kort waren de bieren niet in Europa verkrijgbaar omdat de Atlantische oversteek de kwaliteit van het bier negatief zou beïnvloeden. Om de Europese Stone fans niet teleur te hoeven stellen brouwt men daarom sinds 2016 in een waanzinnige biertempel in een historisch, industrieel pand uit 1902 in Berlijn.

Bedevaartsoord voor bierpelgrims
De oversteek naar Europa heeft Stone Brewing geen windeieren gelegd. Het merk is immens populair en de twee grootste bierwebsites BeerAdvocate en RateBeer hebben de brouwerij uitgeroepen tot ‘World Class Brewery’ en zelfs tot ‘All time top brewery on Planet Earth’. Wat blijft er dan nog over, ‘Best brewery of Outer Space’? Onlangs kondigde de oprichters Greg Koch en Steve Wagner de opening aan van een heus Stone Hotel in Californië, het ultieme bedevaartsoord voor bierpelgrims van over de hele wereld.

Alleen mond-tot-mondreclame
Stone Brewing heeft nooit een cent betaald voor reclame in print of via andere media. De groei is volledig tot stand gekomen door mond-tot-mondreclame. En ze hebben hun bier nooit afgeprijsd om groei te realiseren. Hun filosofie: een gezond bedrijf bouwen kan alleen als je onderdeel bent van het economische en sociale leven in je directe omgeving en als je rekening houdt met het milieu.

Alle bieren ingeblikt
De meeste bieren van Stone Brewing worden gebrouwen in de kenmerkende West-Coast stijl: brouwsels met veel hop waardoor de bieren een mooie hopbitterheid hebben en erg aromatisch zijn. Om de kwaliteit van hun bieren zo lang mogelijk te kunnen waarborgen, vullen de brouwers van Stone Brewing al hun bieren af in blik. Zo is het bier hermetisch afgesloten van negatieve invloeden als licht en zuurstof, wat de kwaliteit ten goede komt.

Arrogant Bastard Ale en IPA’s
Stone Brewing Berlin is een unieke brouwerij met een mooi portfolio aan uiteenlopende bieren. Wij kozen de Stone Arrogant Bastard Ale, Go to IPA, IPA, Ripper en White Ghost. Stuk voor stuk goedlopende bieren die een mooie aanvulling zijn voor je assortiment.

Klik op de blikken als je wilt weten wat er in zit of om te bestellen.

phone BEL ONS: 020 480... meer
Wij zijn bereikbaar van 08.00 tot 17.30
email MAIL ONS
Wij reageren binnen 24 uur
> stuur een mail