Weihenstephan

Oudste bierbrouwerij ter wereld
De Bayerische Staatsbrauerei Weihenstephan in Freising is de bakermat van de Beierse brouwcultuur. Al in 1040 kregen de Benedictijner monniken van het Weihenstephan klooster het recht om bier te brouwen. Daarmee is het de oudste bierbrouwerij ter wereld. Ook opmerkelijk: sinds 1803 is de brouwerij eigendom van de Vrijstaat Beieren en staat daarmee onder controle van het Beierse Ministerie van Cultuur.

Uitslaande branden, aardbevingen en ander onheil
Hoewel de wereld razendsnel verandert, zijn de eeuwenoude tradities op de idyllische Weihenstephaner berg nog steeds springlevend. Dit ondanks het feit dat het klooster in de loop der jaren vier keer volledig is afgebrand, ontvolkt door pestepidemieën en hongersnoden en vernietigd door een aardbeving. Omdat het bier nu eenmaal kruipt waar het niet gaan kan, weet de brouwerij zich steeds weer op te richten.

Weihenstephan combineert traditie en technologie
Brouwerij Weihenstephan werkt nauw samen met het Harvard voor de brouwers, de School of Life Sciences van de Technische Universiteit van München. Niet geheel toevallig is deze brouwersfaculteit in het Weihenstephaner klooster gevestigd. De universitaire kennis en hypermoderne brouwinstallaties, gecombineerd met een stevige scheut historie en traditie, leveren 15 originele Duitse bieren op van uitzonderlijke klasse.

Qualität, Qualität en nog eens Qualität
Om te kunnen voldoen aan de kwaliteitsstandaard ‘Premium Bavaricum’ past Brouwerij Weihenstephan het meerfasen monitorsysteem toe. Dat houdt in dat de brouwerij volgens een vast protocol monsters neemt gedurende alle fases van het brouwproces. Van de binnenkomende ruwe grondstoffen tot het eindproduct dat de brouwerij verlaat. De analyse van de monsters vindt plaats in het Bavarian Control and Testing Centre en in het Weihenstephaner Science Center van de Technische Universiteit van München. Hoezo Deutsche Gründlichkeit?

Weihenstephaner Hefeweissbier en Belgisch witbier
Het Weihenstephaner Hefeweissbier verdient nog een aparte vermelding. Deze wereldwijde benchmark der tarwebieren wordt met speciale gisten volgens het uit 1516 stammende Reinheitsgebot gebrouwen. Weizen is Duits voor tarwe en heeft dus niets met de kleur van het bier te maken. Verwar dit Duitse speciaalbier dan ook niet met Belgisch witbier waaraan smaakmakers als koriander en citroenschil zijn toegevoegd. Streng verboden volgens het Reinheitsgebot!

Verplicht op de bierkaart
Al was het alleen uit historisch besef, bij Bier&cO vinden wij dat de Duitse bieren van de Bayerische Staatsbrauerei Weihenstephan op geen enkele bierkaart mogen ontbreken.

Klik op de flesjes als je wilt weten wat er onder de kroonkurk zit of als je wilt bestellen.

phone BEL ONS: 020 480... meer
Wij zijn bereikbaar van 08.00 tot 17.00
email MAIL ONS
Wij reageren binnen 24 uur
> stuur een mail

Particulier?
Bestel direct Weihenstephan bier bij Dare to Drink Different