Wostok

Gereanimeerde Sovjet-limo met smaak
Wostok (of Baikal, zoals de frisdrank eerst heette) was in de jaren ’70 het Russische antwoord op het verderfelijke westerse Pepsi. Het is in feite het eerste wellness drankje, lang voordat die term wordt uitgevonden. Maar na de ineenstorting van de USSR, als westerse frisdranken het land overspoelen, is deze Sovjet-limo gedoemd tot een sluimerend bestaan in de provincie. Want wie wil er nog iets te maken hebben met een surrogaatproduct als ‘the real thing’ overal te koop is?

Reïncarnatie in Berlijn
In 2009 reïncarneert het Russische drankje in Berlijn, om precies te zijn in het – destijds – stormachtig opkomende hipsterparadijs Kreuzberg. En wel onder de nieuwe naam Wostok, afgeleid van het Russische ruimtevaartprogramma dat de eerste mens in een baan om de aarde bracht. Ambitie en historisch besef genoeg dus! En zo verovert Wostok vanuit Berlijn de rest van Europa.

Flesjes met smoel, limonades met pit
Wostok bottelt de smaken van een lang vergeten wereld. Denk aan de aroma’s van de zijderoute en aan tarchuna, een kruidige en verfrissende traditionele drank uit de ongerepte Kaukasus. Een mooi verhaal dat ook nog eens waar blijkt te zijn, want ja, Wostok smaakt echt anders dan andere frisdranken. En de retro flesjes smoelen een stuk beter dan die fletse flessen van de grote frisdrankfabrikanten.

Cuban Crisis cocktail
Inhakend op de cocktailrevival, heeft Wostok met haar limonades dertien cocktailrecepten ontwikkeld voor de doorgewinterde cocktaildrinker. Vanzelfsprekend met namen die verwijzen naar het roemruchte en omstreden Sovjet-verleden zoals bijvoorbeeld Cuban Crisis, Kinky Kosmonaut, Orange Revolution en Arzamas-16, een explosief drankje vernoemd naar het geheime, nucleaire programma van de Sovjet-Unie ten tijde van de Koude Oorlog.

Een nieuw assortiment limonades
Vergeet de cola’s, fanta’s en andere mierzoete frisdranken, het is tijd voor limonades met andere smaken. Wostok bewijst dat het geen straf hoeft te zijn om als Bob in de kroeg te staan. En dat er meer cocktails bestaan dan de Bloody Mary en Tequila Sunrise. Kortom: met Wostok bied je je gasten meer dan alleen een verrassend frisassortiment van zes originele limonades.

Klik op de flesjes als je wilt weten wat er onder de kroonkurk zit of als je wilt bestellen.

phone BEL ONS: 020 480... meer
Wij zijn bereikbaar van 08.00 tot 17.00
email MAIL ONS
Wij reageren binnen 24 uur
> stuur een mail

Particulier?

Bestel direct Wostok bij Dare to Drink Different