Proeven met Rick

Heb jij of je personeel altijd al iets meer willen weten over de meest gangbare bierstijlen, zonder dat je meteen een omgevallen bier-boekenplankje moet worden? Wil je jouw gasten wel iets meer kunnen vertellen over de invloed van de vier basisingrediënten op de kleur, geur en smaak van bier? En wat moet je doen om je belangrijke gereedschap (de bierglazen) in tip-top conditie te brengen en te houden? Onze Bierambassadeur heeft het allemaal op een rijtje gezet in een YouTube playlist met 23 korte filmpjes die je rustig kunt bekijken wanneer het jou uitkomt.

Verrijk je bierkennis
Bierambassadeur Rick Kempen: “Elke bierliefhebber, en zeker zij die professioneel met bier bezig zijn in de horeca, slijterij of supermarkt, zou best eens wat meer over bier mogen weten. Voor de meest populaire alcoholhoudende drank door mensen gemaakt, weten we er vaak maar bitter weinig vanaf. Wat maakt een pils een pils, wat is het verschil tussen een witbier en een Weizen? Hoe werken water, mout, hop en gist op elkaar in – en hoe dragen ze bij aan de smaak? Waar komt bockbier vandaan, en hoort dat geitenbokje op het etiket? Porter, stout, sour ale, saison – hoe dan?! Hoe voorkom ik dat mijn kostelijke bier op het allerlaatste moment wordt vernacheld en het schuim als een mislukte soufflé in elkaar zakt? Op al die vragen geef ik antwoord, en met de kennis die je opdoet door het kijken van de filmpjes verrijk jij jouw bierkennis.”

YouTube playlist
In een speciale YouTube playlist hebben wij 23 filmpjes bijeengebracht, die maximaal dertien minuten duren. Naast de vier basisingrediënten water, mout, hop en gist (die elk in een eigen aflevering worden besproken) en een ‘Tip van Rick’ over glasverzorging komen de achttien meest voorkomende biersoorten aan bod. Van pilsener tot alcoholvrij, van witbier tot stout en porter, van IPA tot sour ale – uitgelegd en besproken, en voor je geproefd door dé bierprofessor van Nederland.

Op https://bit.ly/proeven-met-rick vind je alle afleveringen overzichtelijk gepresenteerd. Kijk ze in de door jou gewenste volgorde wanneer het jou uitkomt – of kijk ze met jouw team samen, desnoods in een videomeeting. Vergeet je ook niet te abonneren op ons YouTube kanaal, want er komt nog veel meer leerzame bierige content aan. Blijf genieten, en laat genieten!