Stichting Geniet & Geef wint Gouden PINT 2017!

Afgelopen weekend werd tijdens het Noordelijk Speciaalbierfestival in Groningen de Gouden PINT 2017 uitgereikt. Wij zijn ontzettend trots dat Stichting Geniet & Geef deze felbegeerde prijs in ontvangst mocht nemen!

De Gouden PINT
De Gouden PINT is de belangrijkste bierprijs in Nederland voor een persoon of organisatie die zich de afgelopen periode op een aansprekende wijze verdienstelijk heeft gemaakt voor de verdere ontwikkeling van de Nederlandse biercultuur.

Genomineerden
Bierconsumentenvereniging PINT vroeg haar leden personen en/of initiatieven te nomineren voor de Gouden PINT 2017. Een achtkoppige jury boog zich vervolgens over een lange lijst van voorgestelde personen en initiatieven binnen de bierwereld. Uiteindelijk zijn er vier geselecteerd als mogelijke winnaar van de Gouden PINT 2017: Jan-Paul Rutten van Gulpener Brouwerij, Toon van den Broek van brouwerij van den Broek, Stichting Geniet & Geef en onze bierambassadeur Rick Kempen.

Motivatie jury
Uit de shortlist koos de jury uiteindelijk voor Stichting Geniet & Geef. Haar motivatie:

“Voor het samenbrengen van brouwers en consumenten om van hun genietmoment – het brouwen en proeven van een bijzonder bier – een geefmoment te maken voor een bijzonder doel: KiKa”

Stichting Geniet & Geef
Sinds 2012 vraagt Stichting Geniet & Geef jaarlijks een brouwer om een bijzonder bier te brouwen. De opbrengst van dit bijzondere bier komt geheel ten goede aan Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa). Sinds de start heeft Geniet & Geef zo’n € 290.000,- opgebracht. De Geniet & Geef brouwer van dit jaar was Jopen uit Haarlem.

Gaius Voûte, CEO Bier&cO en initiatiefnemer Stichting Geniet & Geef
“De Gouden PINT is een geweldige waardering voor een super mooie en bierige actie voor het goede doel, die onder de vlag van de Stichting wordt gerealiseerd door vele enthousiaste mensen, brouwers, kroegen, retailers en andere betrokkenen. Petje af voor iedereen die hieraan heeft bijgedragen.”