Onze biertrainingen

Eigenlijk is niemand ooit uitgeleerd. Het verzorgen van horeca training is daarmee een vanzelfsprekendheid, zeker in de snel veranderende bierwereld van vandaag. Maar niet iedereen heeft behoefte aan dezelfde horeca training: elk horecabedrijf is anders, en dan past alleen maatwerk. Een horeca training over de bierkaart, of juist een tapcursus – of toch een meer algemene bier training, alles is mogelijk.

Neem vandaag nog vrijblijvend contact met ons op via 020 – 480... meer of vul onderstaand formulier in.

Intakegesprek

Om inzicht te krijgen in de bestaande situatie, en om inzicht te krijgen aan welke horeca training voor jouw zaak behoefte is, maken wij eerst een afspraak voor een intakegesprek. Een dergelijk gesprek doen wij natuurlijk op jouw locatie en duurt maximaal anderhalf uur.

Trainingsmogelijkheden

De horeca trainingen die wij aanbieden via onze Bierambassadeur vallen uiteen in twee hoofdgroepen:

MAAK EEN AFSPRAAK EN VERHOOG JE OMZET

Horeca training voor personeel

 • Bier tappen, schenken en serveren
  Er zijn tientallen bierstijlen, en elke bierstijl heeft zijn specifieke schenkmethode en serveertemperatuur. Hoe kun je ervoor zorgen dat de specifieke smaakkarakteristieken optimaal tot hun recht komen? Wanneer spoel je een glas voor, en wanneer niet? Schuim je elk bier af? Hoe check je of je glas ‘bierschoon’ is? Wat is nu precies de ideale volgorde in het opnemen, klaarmaken en uitserveren van een bestelling?
  In een horeca training van maximaal twee en een half uur komen al deze zaken aan de orde. Indien mogelijk geven we er een korte tapcursus bij. Na afloop is jouw personeel in staat bier optimaal te serveren en weten ze veelvoorkomende foutjes te vermijden. Voor jouw zaak geldt: bier, met liefde gebrouwen, serveer je met liefde.
 • Bier (aan tafel) advies
  Er zijn tientallen bierstijlen, en elke bierstijl heeft zijn specifieke smaakkarakteristieken. Hoe adviseer je de gast bij het maken van de juiste keuze, welk bier raad je aan bij welk gerecht en waarom? Hoe zorg je ervoor dat je omzet en terugkomst van de gasten blijvend verhoogt?
  In een horeca training van maximaal twee en een half uur komen al deze zaken aan de orde. Vanzelfsprekend staat jouw bierkaart centraal: hierin krijgt je staf bier training. Na afloop is je personeel in staat jouw gasten optimaal te adviseren en te helpen navigeren naar de meest bevredigende bierkeuze. Mocht je ook gerechten serveren, dan zoeken we naar de mooiste combinatiemogelijkheden en verzorgen we een horeca training waarmee jouw personeel leert begrijpen welke combinaties werken, en welke niet. Zelfs als je assortiment of menukaart verandert weet jouw personeel goed te adviseren. Voor jouw zaak geldt: over bier, met liefde gebrouwen, praat je met liefde.

Horeca training voor management

 • Assortiment samenstellen: welke bieren voer je en waarom?
  Er zijn tientallen bierstijlen, en hoe kies je nu een assortiment dat past bij je zaak en je gasten? Let je op seizoensinvloeden, of is dat niet nodig? Is er voldoende aandacht voor lokale bieren, of wil je juist een internationale bierkaart? Is de balans in het hele assortiment de juiste? Hoe voorkom je het verkopen van ‘nee’?

  In een horeca training van maximaal twee en een half uur komen al deze zaken aan de orde. Vanzelfsprekend houdt Bier&cO rekening met je bestaande huisbrouwer, en bieren van andere leveranciers. Na afloop ben je verzekerd van een voor jouw zaak ideaal afgewogen bierassortiment. Voor jouw zaak geldt: bier, met liefde gebrouwen, kies je met liefde.

 • Bierkaart opstellen: hoe communiceer je met de gast en help je deze navigeren?
  Er zijn tientallen bierstijlen, en over elk bier valt iets moois te vertellen. Hoe kan een slim opgestelde bierkaart je gasten helpen kiezen, en je personeel ontlasten? Welk bier raad je aan bij welk gerecht en waarom? Hoe zorg je ervoor dat je omzet en terugkomst van de gasten blijvend verhoogt?
  In een horeca training van maximaal twee en een half uur komen al deze zaken aan de orde. Vanzelfsprekend staat jouw bierkaart centraal: klopt de indeling, en vertel je de juiste verhalen? Is de bierselectie in balans, en kan de gast gemakkelijk haar of zijn weg vinden? Na afloop kun je ervan uitgaan dan jouw bierkaart voldoet aan de eisen die een doorgewinterde bierliefhebber er aan zal stellen, terwijl ook bierbeginnelingen er enthousiast van worden. Voor jouw zaak geldt: over bier, met liefde gebrouwen, praat je met liefde.
 • Bier bewaren: hoe bescherm je bier tegen onnodig kwaliteitsverlies?
  Er zijn tientallen bierstijlen, maar vrijwel elk bier is vers op zijn best. Hoe zorg je ervoor dat jouw zorgvuldige uitgekozen assortiment zo optimaal mogelijk bewaard wordt, hoe voorkom je onnodig kwaliteitsverlies? Goed geserveerd bier verhoogt omzet en tevredenheid van je gasten blijvend.
  In een horeca training van maximaal twee en een half uur komen al deze zaken aan de orde. Gekeken wordt naar je huidige opslag: kloppen de maatregelen met betrekking tot bescherming van bier tegen licht, lucht en temperatuur? Klopt je FIFO systeem? Is de opslag goed bereikbaar, vindt jouw personeel gemakkelijk het juiste bier? Voor jouw zaak geldt: bier, met liefde gebrouwen, bewaar je met liefde.

Het was de leukste en meest zintuigprikkelende geschiedenisles ooit! Bier&cO bood, via Rick Kempen, educatieve binding om kennis met passie over te brengen. Dat hielp ons bier goed te begrijpen, combineren en verkopen.

Gavan Goossen, Cannibale Royale

MAAK EEN AFSPRAAK EN VERHOOG JE OMZET

Neem vandaag nog vrijblijvend contact met ons op via 020 – 480... meer of vul onderstaand formulier in.