Mongozo

Bierrecept als enige bagage
Mongozo bestaat sinds 1994 en betekent ‘proost’ in de moedertaal van Henrique Kabia, de medeoprichter van Mongozo bier. Het is de taal van het Chokwe volk, dat verspreid leeft over Angola, Congo en Zambia. De moeder van Henrique brouwde palmnotenbier en Henrique leert de kneepjes van het vak dan ook van haar. Het recept is het enige wat hij bij zich heeft als hij in 1993 als vluchteling in Nederland aankomt.

Palmnootbier volgens moeders recept
In 1998 brengen Henrique en zijn partner Jan Fleurkens hun eerste lading Mongozo Palmnut op de markt. Drie jaar later volgt Mongozo Banana en in 2003 Mongozo Quinua. Dat is ook het jaar waarin Henrique omkomt bij een tragisch ongeval. Mongozo gaat door met het brouwen van exotische bieren in de geest van Henrique. Zo wordt Mongozo Coconut in de lente van 2005 op de markt gebracht en in 2008 Mongozo Mango.

Het beste glutenvrije pils en witbier ter wereld
In september 2010 komt Mongozo met een wereldprimeur: Mongozo Premium Pilsener. Dit is het eerste biologische, glutenvrije, fairtrade pils ter wereld. Drie jaar op rij wint dit unieke pils de World Beer Award voor beste glutenvrije pils. Na jaren van ontwikkeling is daar in november 2014 Mongozo Buckwheat White aan toegevoegd, het eerste fairtrade, biologische en glutenvrije witbier. En hoe kan het ook anders, ook dit bier wint goud tijdens de World Beer Awards.

Glutenvrij bier dat naar bier smaakt
Tijdens het brouwproces van Mongozo Pilsener en Buckwheat White worden de gluten op een speciale wijze uit het bier verwijderd om de echte biersmaak te behouden. Een gerenommeerd laboratorium controleert het bier vervolgens op de aanwezigheid van gluten. Het komt alleen op de markt als er minder dan 10 PPM in het bier aanwezig is en daarmee als glutenvrij bier gelabeld kan worden.

Fairtrade en biologisch
Vijf van de zes exotische Mongozo bieren zijn Max Havelaar fairtrade gecertificeerd. Dat betekent dat Mongozo alleen ingrediënten gebruikt die tegen een eerlijke prijs zijn ingekocht bij boeren in ontwikkelingslanden. Mongozo Pilsener en Buckwheat White zijn daarnaast Certisys gecertificeerd. Dit betekent dat er alleen biologisch gecertificeerd gestemout, rijst en hop in zitten. Brouwerij Huyghe in het Belgische Melle, brouwt de bieren voor Mongozo.

Inspelen op grutenvrij-trend
Met de twee glutenvrije Mongozo bieren speel je in op de huidige glutenvrij-trend. Daarnaast bied je je gasten met de exotische smaken ook een verrassend alternatief.

Klik op de flesjes als je wilt weten wat er onder de kroonkurk zit of om te bestellen.

phone BEL ONS: 020 480... meer
Wij zijn bereikbaar van 08.00 tot 17.00
email MAIL ONS
Wij reageren binnen 24 uur
> stuur een mail

Particulier?
Bestel direct Mongozo bier bij Dare to Drink Different